Hlavní obsah

Benešová postoupila do čtvrtfinále Prague Open, Zakopalovou čeká Peerová

PRAHA

Česká tenistka Iveta Benešová postoupila do čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open. Na Štvanici ve čtvrtek fedcupová reprezentantka ve třech setech porazila Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. Po Benešové a Karolíně Plíškové postoupila do čtvrtfinále i třetí Češka Klára Zakopalová. Sedmá nasazená hráčka v utkání plném zvratů porazila 6:4, 1:6 a 6:3 Rusku Veru Duševinovou.

Foto: www.sport.cz

Česká tenistka Iveta Benešová.

Článek

O postup do semifinále se Benešová utká se čtvrtou nasazenou Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska, s níž má ve dvou vzájemných zápasech zatím vyrovnanou bilanci. Uzbecká tenistka měří 190 centimetrů, takže disponuje výborným podáním. V úvodním setu však Benešová záhy našla recept na return a dařilo se jí soupeřku rozběhat, což jí vyneslo hladkou výhru 6:2.

Vstup do druhé sady se však domácí tenistce stejně jako v prvním kole nevydařil a prohrávala už 1:5. Pak sice set zdramatizovala, ale ztratila ho v poměru 4:6. Ve třetí sadě Benešová dvakrát vzala soupeřce podání, a protože to své ztratila jen jednou, radovala se z postupu do dalších bojů.

Bez boje se dostala do čtvrtfinále nasazená jednička Vera Zvonarevová z Ruska. Její soupeřka pro druhé kolo Magdalena Rybáriková ze Slovenska si ve středu na tréninku poranila záda a k zápasu vůbec nenastoupila.

Ve dvou setech zvládly své zápasy turnajová dvojka Šahar Peerová z Izraele a třetí nasazená Victoria Azarenková z Běloruska. Druhou jmenovanou ve čtvrtfinále čeká největší překvapení dosavadního průběhu turnaje, šestnáctiletá Češka Karolína Plíšková.

Do čtvrtfinále po boji i Zakopalová

Český tenis bude mít ve čtvrtfinále ženského turnaje na Štvanici trojnásobné zastoupení, protože po Karolíně Plíškové a Ivetě Benešové postoupila i Klára Zakopalová. Sedmá nasazená hráčka v utkání plném zvratů porazila 6:4, 1:6 a 6:3 Rusku Veru Duševinovou.

Zakopalová v první sadě už prohrávala 1:4, ale pak se jí začaly dařit vítězné míče a výsledek otočila. Ve druhém setu se přesnost z její hry vytratila, Duševinová se prosazovala na returnu a snadno vyrovnala.

Ve třetím setu Zakopalová ve vyrovnané páté hře ztratila podání, ale vzápětí jí ruská soupeřka darovala bod zpět, když při brejkbolu zkazila snadný úder. Od té doby už Duševinová neuhrála ani game.

Zakopalová se ve čtvrtfinále utká s Izraelkou Šahar Peerovou, která má na české tenistky špatné vzpomínky z víkendové fedcupové baráže. Doma v minulém týdnu podlehla Benešové i Petře Kvitové. Zakopalová se s Peerovou utkala jen v roce 2005 v Praze, kde ji porazila.

PRAGUE OPEN
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:2, 4:6, 6:3, Zvonarevová (1-Rus.) - Rybáriková (SR) bez boje, Peerová (2-Izr.) - Pironkovová (Bulh.) 7:5, 6:2, Azarenková (3-Běl.) - Pučeková (Běl.) 6:2, 6:2, Srebotniková (4-Slovin.) - Czinková (Maď.) 6:0, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Jugičová-Salkičová, Senogluová (Bosna/Tur.) 6:3, 6:3, Craybasová, Krajiceková (4-USA/Niz.) - Hrdinová, Jansová (ČR/Pol.) 2:6, 6:4, 11:9.
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Ulihrach (ČR) - Gensse (Fr.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:0, Rosol (ČR) - Mayer (4-Arg.) 6:3, 6:3, Meffert (7-Něm.) - Zíb (ČR) 6:1, 6:4, Dlouhý (8-ČR) - Slanar (Rak.) 7:5, 6:3, J. Minář (ČR) - Haider-Maurer (Rak.) 7:6 (9:7), 6:2, Hernych - Hájek (oba ČR) 7:6, 6:3, Dabul (2-Arg.) - Čapkovič (SR) 6:3, 6:2, Olejniczak Pol.) - Levy (6-Izr.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále
Dlouhý, Pála (1-ČR) - Blecha, Jebavý (ČR) 6:0, 6:3, Levy, Thomas (2-Izr./USA) - J. Minář, Cruciat (ČR/Rum.) 7:6, 6:3, Karol, Pospíšil - Ulihrach, Vacek (všichni ČR) bez boje.

Reklama

Související témata: