Hlavní obsah

Zakopalová zápas s Duševinovou vydřela do posledního míče

PRAHA

Hodně vydřené bylo čtvrteční vítězství domácí tenistky Kláry Zakopalové nad Verou Duševinovou z Ruska na pražské Štvanici. Utkání druhého kola turnaje WTA trvalo dvě hodiny a jednadvacet minut a česká tenistka se na cestě k výhře 6:4, 1:6 a 6:3 vydala téměř ze všech sil.

Článek

"Ani jsem nečekala, že ten zápas může být tak těžký. Myslím, že jsem to vydřela do posledního míče, mám docela dost," řekla novinářům. Když za stavu 5:3 podávala na vítězství, odvrátila pět brejkbolů soupeřky, než proměnila první mečbol. "Byla to hodně velká úleva. Kdyby to vyhrála a pak servírovala, tak by to bylo hrozně těžký. Strašně jsem chtěla, aby to prvním mečbolem skončilo," líčila Zakopalová.

Začátek utkání jí utekl a rychle prohrávala o tři gamy. "Začala jsem špatně, ona do stavu 1:4 neudělala chybu, ale já jsem jí to umožnila. Nebyla jsem moc koncentrovaná, furt jsem se na tom kurtě hrozně hledala," vysvětlovala příčiny útlumu.

Pak se uklidnila a první sadu otočila, ale druhou rychle ztratila. Třetí set nakonec zvládla, k čemuž jí na lavičce pomohly i manželovy rady. "On mě zná, ví, že jsem tak trošku psycho. Měl za úkol mě spíš uklidnit, než aby mi říkal nějaké rady," upřesnila jeho úkol.

V Praze tak vzala na milost koučování při zápase, které organizace WTA na některých turnajích zkouší. "Dřív jsem to odsuzovala, protože jezdím na turnaje sama, takže mi to dost vadilo. Ale když někoho mohu mít, tak je to super," pochvalovala si výhodu domácího prostředí.

V zápase ji nerozhodil ani neustálý tlak Duševinové při vlastním podání. Už si zvykla, protože její servis patří na okruhu k těm podprůměrným. "Snažím se na tom pracovat, ale když se nedaří, tak se vracím zpátky do toho, že si nevěřím. Jsem na to zvyklá, počítám s tím," dodala.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík