Hlavní obsah

Tenistka Benešová prožije víkend v posteli

PRAHA

Už nemohla. Únava a Slovinka Srebotniková byly silnější než touha postoupit do semifinále. Pro tenistku Ivetu Benešovou bylo páteční čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open konečnou před domácím publikem. „Mrzí mě to, ale už jsem byla úplně hotová,“ líčila po zápase nedávná finalistka turnaje v Estorilu a hrdinka vítězné fedcupové bitvy v Izraeli.

Článek

Tři sety jste s třetí nasazenou Srebotnikovou bojovala, aby jste nakonec odešla poražena. V čem byla slovinská hráčka lepší?

V servisu, což je při její výšce celkem pochopitelné. A také hrála v konci aktivněji. Já už jsem nemohla. Byla jsem hodně unavená. Sečetlo se moje vystoupení v minulém týdnu ve Fed cupu i ten předchozí náročný program. Cítím se hrozně. Momentálně by bylo jednodušší vyjmenovat, co mě nebolí.

V druhém setu jste přitom dokázala zvrátit nepříznivý stav nula tři na gamy a set získala. Proč jste toho nevyužila v dalším průběhu?

Právě kvůli tomu mě prohra hodně mrzí. Když jsem tu druhou sadu otočila, cítila jsem se dobře. Jenže jsem nechytla začátek třetího setu, přestože jsem v první hře vedla čtyřicet patnáct. Je to škoda.

Jak bude vypadat váš nejbližší program?

Odhlásila jsem se z turnaje v Berlíně. Měla jsem tam hrát kvalifikaci, což by znamenalo zápas už zítra. Nevím, jak bych ho zvládla. Musím si dát přestávku. Odpočinout si a nabrat síly.

Víkend tedy bude úplně bez tenisu?

Ano. Sobotu i neděli s největší pravděpodobností strávím v posteli, u televize. Budu jenom relaxovat. Přitom já odpočívat moc neumím. Když dva dny nic nedělám, cítím se provinile. Říkám si, že se flákám. Ale teď pauzu vážně potřebuji.

Takže nedojde ani na vaše oblíbené nákupy?

Tentokrát určitě ne...

Bylo těžké přivyknout antuce, když jste ještě v neděli hrála úspěšně Fed cup v Izraeli na tvrdém povrchu?

Čekala jsem to horší. Ale zvládla jsem to i silou takové euforie, která po postupu do elitní skupiny panovala. I když musím přiznat, že bylo těžké se soustředit. Ale i tak doufám, že se lidi u mého tenisu bavili.

Jaký máte další tenisový program?

Příští sobotu mě čeká kvalifikace na turnaji v Římě. Doufám, že navážu na dobré výsledky. Cítím formu.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori