Hlavní obsah

Zakopalová v Praze znovu prohrála v semifinále

PRAHA

Na finálovou účast na Prague Open znovu nedosáhla Klára Zakopalová, která stejně jako v letech 2005 a 2007 prohrála v semifinále. Česká tenistka v sobotu nestačila na Bělorusku Victorii Azarenkovou, které podlehla 3:6 a 2:6. Vítězka si v neděli zahraje o titul s nejvýše nasazenou Ruskou Verou Zvonarevovou.

Článek

Po úvodním rozcvičení tenistky odehrály jen necelé tři gamy, pak je z kurtu na několik minut vyhnala dešťová přeháňka. Další pauza přišla za stavu 2:5 z pohledu domácí hráčky ve druhé sadě, ale ke zvratu v zápase nevedla. Zakopalová si sice vypracovala brejkbol, ale zahrála při něm míček těsně za základní čáru a Azarenková pak utkání dopodávala.

Běloruska se výborně pohybovala a byla lepší v dlouhých výměnách, ale rozhodujícím faktorem pro vývoj zápasu byl servis. Třetí nasazená Azarenková si dokázala podáním pomoci a do tlaku se dostávala i na returnu, protože servis je největší slabinou české tenistky. Když se Zakopalové nepovedl ten první, Běloruska se postavila metr před základní čáru a střílela na druhou stranu jeden dělový return za druhým.

Kvůli tomu si turnajová sedmička jen třikrát v zápase udržela vlastní podání a stala se třetí českou obětí Azarenkové na cestě do finále. Její přemožitelka už v Praze porazila Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou.

Zvonarevová se Srebotnikovou nezaváhala

První finalistkou turnaje ECM Prague Open se stala nasazená jednička Vera Zvonarevová. Ruská tenistka v sobotu potvrdila roli favoritky proti Slovince Katarině Srebotnikové, kterou porazila 6:2 a 6:4. Srebotniková se snažila hrát aktivně, ale dělala spoustu chyb. Navíc se jí nedařil první servis a přesněji hrající Ruska toho využila k rychlému zisku úvodní sady.

Ve druhém setu Zvonarevová prodloužila vítěznou šňůru na šest gamů a ujala se vedení 2:0. Za stavu 3:1 pak zápas na pár minut přerušila dešťová přeháňka. Po ní se Srebotnikové podařilo smazat manko brejku a vyrovnat na 4:4, ale vzápětí čistou hrou znovu ztratila servis. Zvonarevová si při podání do zápasu bez problémů pohlídala postup do čtvrtého letošního finále na okruhu WTA.

Hernych postoupil do finále mužského challengeru

Finále mužského challengeru v Praze bude mít stejně jako loni ryze české obsazení. Do boje o titul postoupil Jan Hernych, který ve třech setech porazil šestého nasazeného Harela Levyho z Izraele. Ve finále si zahraje proti Lukáši Dlouhému, který v českém souboji zdolal Bohdana Ulihracha ve třech setech.

Titul získaly české tenistky ve čtyřhře, kterou vyhrály Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Nenasazená dvojice ve finále porazila 10:6 v rozhodujícím tie-breaku americko-nizozemský pár Jill Craybasová, Michaella Krajiceková.

Tenistky si v Praze rozdělí 145 000 dolarů, muži hrají o 64 000 eur.

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Srebotniková (4-Slovin.) 6:2, 6:4, Azarenková (3-Běl.) - Zakopalová (7-ČR) 6:3 a 6:2, Azarenková (3-Běl.) - Zakopalová (7-ČR) 6:3, 6:2
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Craybasová, Krajiceková (4-USA/Niz.) 1:6, 6:3, 10:6.
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Hernych (ČR) - Levy (6-Izr.) 3:6, 6:4, 6:3, Dlouhý (8-ČR) - Ulihrach (ČR) 6:3, 4:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Dlouhý, Pála (1-ČR) - Karol, Pospíšil (ČR) 6:7 (2:7), 6:4, 10:6.

Reklama

Související témata: