Hlavní obsah

Nadal smetl Gremelmayra a míří za čtvrtým titulem z Barcelony

PRAHA

Žádnou šanci nedal překvapivému semifinalistovi turnaje v Barceloně Denisi Gremelmayrovi antukový suverén Rafael Nadal. Svého soupeře smetl za padesát minut 6:1, 6:0 a v neděli bude bojovat o čtvrtý titul z tohoto podniku za sebou. Nadal vyhrál na antuce 102 z posledních 103 utkání.

Článek

Německý tenista sice na cestě do semifinále porazil nasazené Jamese Blakea, Dmitrije Tursunova i Nicolase Almagra, dnes ale dostal tenisovou lekci. Od stavu 1:1 v prvním setu již neuhrál jediný game a v celém utkání získal pouze 15 míčků.

I tak si vyrovnal osobní maximum, když mezi nejlepší čtyři postoupil také před dvěma týdny v Estorilu. Tam dokonce vzal set světové jedničce Rogeru Federerovi.

Nadalovi se pokusí znepříjemnit poslední krok k titulu jeho krajan David Ferrer, jenž si poradil se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou ve dvou setech. S Nadalem má Ferrer relativně vyrovnanou bilanci tří výher a pěti porážek, poslední souboj v minulém týdnu v Monte Carlu vyzněl lépe pro světovou dvojku.

Ve Fezu si zahrají finále nejvýše nasazené hráčky

Finále turnaje v marockém Fezu si zahrají obě nejvýše nasazené tenistky. Španělka Anabel Medinaová-Garriguesová v sobotu zdolala přemožitelku Petry Cetkovské Gretu Arnovou z Maďarska 6:3 a 7:6 a o titul se utká s Argentinkou Giselou Dulkovou.

Ta po téměř shodném výsledku vyřadila za necelé dvě hodiny Francouzku Arvane Rezaiovou 7:6 a 6:3. Třiadvacetiletá hráčka si tak může připsat na konto třetí turnajový titul z okruhu WTA, loni kralovala podnikům v Budapešti a Forest Hills. O dva roky starší Medinaová-Garriguesová zatím získala sedm turnajových prvenství.

Veterán El Aynaoui až do finále v Mnichově nedošel

Sedmatřicetiletý marocký tenista Júnis El Aynaoui přišel o šanci stát se nejstarším finalistou na okruhu ATP. Na turnaji v Mnichově v sobotu v semifinále prohrál s Chilanem Fernandem Gonzalezem, který se utká o titul s Italem Simonem Bolellim.

El Aynaoui vyhrál první set 6:3. Poté ale druhý nasazený Gonzalez využil slabší chvilky při Maročanově servisu a vyrovnal na 1:1. V rozhodující sadě hned na úvod proměnil Gonzalez jediný brejkbol a zápas dovedl do vítězného konce. V neděli bude bojovat o druhý letošní titul, ten první získal ve Viňa del Mar na začátku února.

Gonzalezovým soupeřem bude překvapivě Bolelli, jenž po více než tříhodinové bitvě udolal nejvýše nasazeného Francouze Paula-Henriho Mathieua. Osmapadesátý hráč světa si ve finále zahraje vůbec poprvé.

BARCELONA:
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Gremelmayr (Něm.) 6:1, 6:0, Ferrer (2-Šp.) - Wawrinka (14-Švýc.) 7:6 (10:8), 6:3.
FEZ:
Dvouhra - semifinále:
Garriguesová (1-Šp.) - Arnová (Maď.) 6:3, 7:6 (7:3), Dulková (2-Arg.) - Rezaiová (Fr.) 7:6 (8:6), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Cirsteaová, Pavljučenková (Rum./Rus.) - Klejbanovová, Makarovová (Rus.) 6:2, 6:2.
MNICHOV:
Dvouhra - semifinále:
Bolelli (It.) - Mathieu (1-Fr.) 7:6 (7:1), 4:6, 7:6 (7:4), Gonzalez (2-Chile) - El Aynaoui (Mar.) 3:6, 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: