Hlavní obsah

Zakopalová litovala, že jí finále v Praze znovu uteklo

PRAHA

Potřetí během čtyř let česká tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Praze do semifinále, ale ani na třetí pokus se nedostala dál. Po sobotní porážce s Běloruskou Victorií Azarenkovou neskrývala zklamání.

Článek

"Chtěla jsem to prolomit, ale bohužel soupeřka byla proti. První gamy jsme se docela tahaly, ale ona dobře servíruje, což se o mně nedalo říct. To byl hlavní faktor toho zápasu," řekla třiapadesátá hráčka světa.

Dvě dešťové přestávky a přerušení hry ji nijak nezaskočily. Při té druhé za stavu 3:6 a 2:5 jen doufala v obrat. "Už jsem neměla co ztratit, takže mi to bylo víceméně jedno. Říkala jsem si, že se třeba stane ještě zázrak, ale ten se nestal," uvedla sedmá nasazená hráčka.

Zakopalová měla během neplánované pauzy čas promyslet taktiku, ale ta byla velice jednoduchá. "Věděla jsem, že má servis, takže pro mě bude nejdůležitější jí ten servis vrátit a dostat ji do výměny. To byl jediný klíč. Zkusit ji brejknout a pak kdo ví, jak by dopadl můj servis," řekla.

V Praze ve čtvrtfinále porazila osmnáctou hráčku světa Šahar Peerovou z Izraele, ale bezprostředně po vyřazení měla ze svého vystoupení smíšené pocity. "Semifinále je dobrý výsledek, ale jsem samozřejmě zklamaná z dnešního zápasu, chtěla jsem víc. Musím si z toho vzít to pozitivní a jít dál."

Nyní ji čeká kvalifikace turnaje v Berlíně, do níž vstoupí už v neděli.

Reklama

  4 : 6, 4 : 5 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 4 : 5 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori