Hlavní obsah

Muster udělal z tenisové exhibice velkou show

PRAHA

Bývalá světová jednička Thomas Muster udělala z exhibice na tenisovém turnaji na Štvanici velkou show. Jeho představení se Ctislavem Dosedělem sice zdaleka nezaplnilo tribuny centrálního dvorce, ale diváci se skvěle bavili. Muster předvedl i několik vynikajících úderů jako v dobách své největší slávy, ale tenis byl v sobotu odsunut na vedlejší kolej.

Článek

Legrácky začaly už při rozehrání, kdy Muster vystřílel všechny míčky do hlediště a aktéři rázem neměli čím hrát. Z tribun k nim na kurt přiletěla zvětšená replika tenisového míče určená na autogramy, tak s ní zkusili nohejbal.

Nakonec se míčky daly dohromady a show mohla začít. Doseděl nastoupil s raketou s úsměvem vyobrazeným na výpletu, ale fanoušky bavil především jeho soupeř. Úvodní nohejbálek mu zřejmě nestačil, tak několikrát vyzkoušel nožičky. Pak si zkusil fotbalové dovednosti, když si tenisák bránil tělem před "útokem" sběrače.

Vítěz Roland Garros z roku 1995 nešetřil teatrálními gesty, klidně i v průběhu výměny komunikoval se soupeřem a diváky a naoko se hádal s rozhodčími. Když se v hledišti jeden z malých diváků rozplakal, omlouval se mu, že dělá, co může.

Doseděl jen sekundoval

Doseděl mu mohl jen sekundovat, jako když mu nahrával lehké míčky při výměně, během níž Muster kroutil zadkem a k úderům se stavěl jako "dáma". Když měl bývalý český daviscupový reprezentant mečbol, bylo na kurtu slyšet houkání sanitky z nedaleké silnice.

Muster začal na kurtu zuřivě mávat, že už jede pro něj. Nakonec však záchranku nepotřeboval. "Zatím ne, ale zeptejte se mě ráno. To byste si měli přijít vyfotit, jak budu vstávat, bude to zajímavé," řekl Rakušan se širokým úsměvem novinářům.

I když na kurtu po setech 4:6, 6:3 a 11:9 vyhrál Doseděl, miláčkem fanoušků se stal jeho soupeř, který po zápase ještě povalil hostesku na postel, kterou měli tenisté místo lavičky. Bývalý český tenista uznal, že na poli zábavy neměl šanci. "Thomas je neskutečný showman, to jsem ani nečekal, že vymyslí legrácku po každém míči. Kolikrát jsem se i já musel smát, pak bylo těžké hrát," řekl.

Reklama

Související témata: