Hlavní obsah

Podle Zvonarevové byla klíčová koncovka prvního setu

PRAHA

Závěr prvního setu byl podle ruské tenistky Very Zvonarevové klíčový pro její nedělní vítězství ve finále turnaje WTA v Praze. Zvládla ji lépe než její osmnáctiletá soupeřka Victoria Azarenková z Běloruska a druhý set už se následně odehrál jednoznačně v její režii.

Článek

"Udělala brejk na 6:5, ale já jsem jí vzala podání zpátky, což bylo důležité. Pak jsem odehrála velmi čistý tie-break, bez nevynucených chyb," vrátila se Zvonarevová ke klíčovým momentům, které jí po dvou letech vynesly v pořadí šestý turnajový titul.

Letos jako zatím jediná hráčka na okruhu postoupila už do čtvrtého finále turnaje elitní kategorie, ale uspěla až dnes. V Hobartu si před zápasem o titul podvrtla kotník a vůbec k němu nenastoupila, v Dauhá a Charlestonu pak prohrála třísetové zápasy s Marií Šarapovovou a Serenou Williamsovou.

Na čtvrtý pokus tak konečně odešla jako vítězka. "Je skvělé, že jsem vyhrála. Byl to těžký zápas. Azarenková je mladá hráčka, ale hrála výborně," řekla na tiskové konferenci novinářům.

Azarenková patří k hlasitě hekajícím tenistkám, ale Zvonarevovou zvuky z opačné strany kurtu nerozhodily. "Snažím se to nevnímat, soustředím se jen na svůj tenis," vysvětlila. Problémy jí nedělal ani tradiční kolorit štvanického turnaje, kterým jsou vlaky projíždějící těsně za tribunami centrálního dvorce. "Slyším je, trochu to rozptyluje, ale zvykla jsem si."

Za celý týden neztratila v Praze ani set, ale nepovažovala cestu turnajem za snadnou. "Vždycky, když jdu na kurt, tak hraju na sto procent. Ženský tenis má dnes vysokou úroveň, takže pokud nehrajete na sto procent, tak můžete vypadnout i s nenasazenou hráčkou," uvedla.

V Praze se jí při její první účasti líbilo, ale zatím neví, zda se příští rok vrátí. "Bude jiný turnajový kalendář, takže uvidíme. Bude také záležet na tom, jak na tom budu na žebříčku," řekla tenistka, která si nyní dopřeje pár dní pauzu a pak už se bude připravovat na turnaj v Římě. Těší se však především na Roland Garros, protože na grandslamu byla naposledy zdravá při loňském Australian Open.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori