Hlavní obsah

V Barceloně triumfoval počtvrté v řadě Nadal

BARCELONA

Tenista Rafael Nadal zvítězil v ryze španělském finále na turnaji ATP v Barceloně nad Davidem Ferrerem 6:1, 4:6 a 6:1. Světová dvojka vyhrála turnaj popáté v řadě.

Článek

Nadal si svůj druhý letošní titul zajistil po necelých dvou a čtvrt hodinách. V rozhodující sadě navíc nechybělo mnoho a Ferrerovi uštědřil "kanára".

Jednadvacetiletý Španěl si na turnaji v Barceloně vylepšil zápasovou bilanci na 21 výher a jedinou prohru, kterou utrpěl už před pěti lety.

Rodák z Mallorky triumfoval i před týdnem na Masters v Monte Carlu, kde také vyhrál počtvrté za sebou. Stejný kousek může zopakovat na nadcházejícím turnaji v Římě a poté na grandslamovém Roland Garros.

Bolelli v Mnichově první titul v kariéře nezískal

Italský tenista Simone Bolelli na turnaji v Mnichově první titul v kariéře nezískal. Z triumfu se po finálovém vítězství 7:6, 6:7 a 6:3 radoval Fernando Gonzalez, který si tak připsal už druhé letošní prvenství.

Sedmadvacetiletý Chilan nastoupil k utkání jako favorit, na antuce totiž ani v jednom z deseti letošních zápasů neprohrál a v lednu na ní vyhrál turnaj ve Viňa del Mar.

Dvaadvacetiletý Bolelli, který na turnaji vyřadil nejvýše nasazeného Paula-Henriho Mathieua, naopak hrál první finále v kariéře a v případě výhry se mohl posunout poprvé mezi padesát nejlepších hráčů světového žebříčku.

Druhý nasazený hráč turnaje Gonzalez si díky výhře připsal prémii 59.100 eur a navíc dostal kabriolet BMW.

Barcelona
Dvouhra - finále:
Nadal (Šp.) - Ferrer (Šp.) 6:1, 4:6, 6:1
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Fyrstenberg, Matkowski (7-Pol.) 6:3, 6:2.
Mnichov
Dvouhra - finále:
Gonzalez (2-Chile) - Bolelli (It.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Berrer, Schüttler (Něm.) - Lipsky, Martin (USA) 7:5, 3:6, 10:8.

Reklama

Související témata: