Hlavní obsah

Štěpánek skrečoval v Římě semifinále s Djokovičem

BERLÍN

Český tenista Radek Štěpánek vzdal pro zdravotní potíže za stavu 0:6 a 0:1 sobotní semifinálové utkání v Římě proti Novaku Djokovičovi. Ve finále turnaje série Masters si tak v neděli zahraje jeho srbský soupeř se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. Ten odehrál v semifinále s Andy Roddickem pouhé tři gamy, poté americký tenista vzdal kvůli zranění zad.

Článek

Ve čtvrtém vzájemném duelu se Štěpánkem začal hned od začátku potvrzovat roli favorita Djokovič a hned v druhém gamu vzal českému tenistovi podání. Ten vůbec na kurtu nepůsobil jako bojovník, který v pátek pokořil světovou jedničku Rogera Federera.

Srbský vítěz prvního letošního grandslamu českému hráči dovolil za první set uhrát pouze sedm míčů a zdrcený Štěpánek si vyžádal zdravotní přestávku. V teplém římském počasí ale nepomohly ani ledové zábaly a po dalším marném pokusu musel český tenista vzdát.

Druhým finalistou se stal Švýcar Stanislas Wawrinka. Tomu vzdal Američan Andy Roddick kvůli zranění zad dokonce už po třech odehraných gamech.

Wawrinka, který do semifinále postoupil přes dalšího Američana Jamese Blakea, hned na začátku zápasu vzal Roddickovi jeho podání a dostal se do vedení 3:0. Pak však Roddicka začala trápit záda, a přestože se ještě pokusil na dvorec vrátit, hned po prvním podání ze zápasu odstoupil. Oba soupeři si tak první vzájemný souboj na okruhu ATP příliš neužili.

Wawrinka si ve finále zahraje o svůj druhý turnajový titul v kariéře, Djokovič útočí na jubilejní desátý.

Ivanovičová zvládla v Berlíně dohrávku

Dvaadvacetiletá ruská tenistka Dinara Safinová se probojovala do finále turnaje v Berlíně. Po skalpech Justine Heninové a Sereny Williamsové měla tentokrát méně práce s Běloruskou Victorií Azarenkovou. Finalistku nedávného turnaje v Praze porazila 6:4, 6:1, když utkání zlomila na konci první sady. O turnajový titul si zahraje po více než roce, kdy neuspěla ve finále v Charlestonu.

Dopoledne zvládla dohrávku čtvrtfinále turnajová dvojka Ana Ivanovičová ze Srbska, která zdolala maďarskou tenistku Agnes Szavayovou. Utkání bylo v pátek přerušeno pro tmu za stavu 1:1 na sety, rozhodující sada musela být dohrána až dnes.

V semifinále už tolik štěstí neměla a Rusce Jeleně Dementěvové podlehla 2:6 a 5:7. Šestadvacetiletá Dementěvová si zahraje finále letos podruhé. V tom prvním se na tvrdém povrchu v Dubaji rovněž utkala se svou krajankou, když tehdy zdolala Světlanu Kuzněcovovou.

ŘÍM
Dvouhra - semifinále:
Wawrinka (Švýc.) - Roddick (6-USA) 3:0 skreč.
BERLÍN
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Szavayová (10-Maď.) 3:6, 6:4, 6:3.
Semifinále:
Safinová (13-Rus.) - Azarenková (Běl.) 6:4, 6:1, Dementěvová (7-Rus.) - Ivanovičová 6.2, 7:5.
Čtyřhra - semifinále:
Llagosteraová-Vivesová, Martinezová-Sanchezová (Šp.) - Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) 6:2, 3:6, 16:14.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík