Hlavní obsah

První dáma ženského tenisu Heninová ukončila kariéru

Belgická tenistka Justine Heninová na středeční tiskové konferenci oznámila, že s okamžitou platností ukončuje svou profesionální kariéru. Pětadvacetiletá světová jednička svůj krok vysvětluje ztrátou motivace. "Je to konec krásného dobrodružství, o němž jsem ale přemýšlela už velmi dlouho," uvedla na tiskové konferenci držitelka sedmi grandslamových triumfů.

Článek

O tom, že se Heninová znenadání rozloučí se světem tenisu, informoval ve středečním vydání belgický deník De Standaard. Tomu agent Heninové Ken Meyerson potvrdil, že o rozhodnutí své chráněnkyně věděl již od neděle. "Do telefonu řekla: 'Vyhrála jsem všechno, co jsem potřebovala vyhrát. Vydělala jsem tolik, že to stačí na tři životy. Už nemám vůli pokračovat," prozradil Meyerson.

Heninová, jež vládne pořadí žebříčku WTA 117. týden, se na dvorci naposled představila minulý týden v Berlíně, kde ve třetím kole senzačně podlehla pozdější vítězce turnaje Dinaře Safinové. Vzápětí se kvůli únavě odhlásila z dalšího antukového podniku v Římě, který odstartoval v pondělí.

Zatímco v osobním životě osud belgické tenistce Justine Heninové příliš nepřál, její sportovní kariéra je dlážděna úspěchy. Úřadující světová jednička vyhrála 41 turnajů okruhu WTA včetně sedmi grandslamů, olympijské zlato i Fed Cup. Možná i proto se unavená Heninová rozhodla skončit již v 25 letech, přestože se tak připraví o možnost doplnit do své sbírky poslední chybějící titul - vítězství ve Wimbledonu.

Reklama