Hlavní obsah

Nadal stále před Roland Garros cítí šimrání v žaludku

Fenomenální antukář Rafael Nadal na Roland Garros vyhrál všech jednadvacet zápasů, které zde odehrál. Od neděle bude španělský tenista v Paříži usilovat o čtvrtý triumf za sebou, ale tamní grandslam stále nebere jako rutinu, pořád před ním cítí šimrání v břiše.

Článek

"Samozřejmě jsem nervózní. Cítím nervozitu před každým zápasem, ale především před zápasem na Roland Garros. Je to velmi výjimečný a důležitý turnaj v úžasném městě," řekl Nadal agentuře Reuters po nedělním triumfu na turnaji v Hamburku.

Rodák z Mallorky na pařížské antuce startoval poprvé v roce 2005 a od té doby Roland Garros nezná jiného vítěze mužské dvouhry. Letos však jednadvacetiletý Španěl nepůsobí tak suverénně jako jindy, v Římě překvapivě prohrál už ve druhém kole s krajanem Juanem Carlosem Ferrerem.

V Hamburku však znovu ukázal svou sílu. "I když jsem v Římě nemohl být připravený na sto procent, jsem tady, hraji dobře a hodlám se do Roland Garros dostat do co nejlepší formy," uvedl.

Federer si najal španělského specialistu na antuku

Ve snaze ukončit Nadalovu nadvládu na antuce si světová jednička Roger Federer jako trenéra najala španělského specialistu na tento povrch Josého Higuerase a Brit Andy Murray zase spolupracuje s bývalým úspěšným španělským antukářem Alexem Corretjou. Nadal tomu však nepřikládá zvláštní význam. "Jsem si jistý, že jim to pomůže, ale v mém případě by tři týdny až měsíc spolupráce nestačily na žádný přínos. Je to dlouhodobější otázka, ale myslím, že jim to dá jiný pohled, a to jim pomůže," uvedl Španěl.

V semifinále v Hamburku ve vyrovnaném zápase porazil vítěze Australian Open Novaka Djokoviče, který se dotahuje na jeho druhé místo ve světovém žebříčku. Srbský tenista po porážce složil soupeři poklonu. "Je to nejlepší obranář v historii tohoto sportu. Ví, jak velmi chytře využívat své šance. Vyčkává," popsal Nadalův herní styl.

Španěl by rád dokázal, že je něčím víc než jen nejlepším antukářem historie. Proto touží po triumfu na londýnské trávě, kde už dvakrát postoupil do finále. "Samozřejmě bych vyměnil Roland Garros za Wimbledon. Když vyhrajete na více turnajích, jste považován za všestrannějšího hráče," vysvětlil.

Reklama