Hlavní obsah

Nezávislá komise bude zkoumat 45 podezřelých tenisových zápasů

LONDÝN

Podle v pondělí zveřejněné zprávy nezávislé komise není tenisový svět systematicky zkorumpovaný, nicméně je třeba dále prozkoumat 45 tenisových zápasů z posledních pěti let, které vykázaly podezřelý průběh přijatých sázek. Více než šedesátistránkovou zprávu zveřejnila Mezinárodní tenisová federace společně s mužskou asociací ATP, ženskou WTA i pořadateli čtyř grandslamových turnajů.

Článek

Konkrétní aktéry vyšetřovaných zápasů tenisoví představitelé nezveřejnili. "Nenašli jsme důkazy pro existenci 'mafie' v tenisu, ale řada věcí naznačuje, že jsou hráči, kteří jsou náchylnější ke korupčnímu jednání, stejně jako existují další lidé mimo tenisový svět, kteří se o korupci snaží," uvádí se ve zprávě.

Vyšetřovací komise doporučila vedením tenisových asociací, aby se společně řídila antikorupčním programem. Vyzvala k tomu, aby se v šatnách tenistů mohli objevovat pouze hráči a turnajový personál. Komise upozornila, že právě informace o případných zraněních, které nejsou všeobecně známy, mohou pomoci sázkařům pohybujícím se v blízkosti hráčů.

ATP vyšetřuje sázení hráčů na tenisové zápasy od loňského turnaje v Sopotech, kde čtvrtý hráč světa Nikolaj Davyděnko vzdal duel s outsiderem Martinem Vassallem Arguellem. Od té doby bylo za sázení na tenisové zápasy potrestáno pět italských tenistů, kteří dostali několikaměsíční distanc a pokuty ve výši desítek tisíc eur.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori