Hlavní obsah

Tenista Djokovič se na antuce cítí jako doma

HAMBURK

Srbský tenista Novak Djokovič zatím dosáhl největších úspěchů na rychlých površích, ale před nedělním startem Roland Garros vzkázal soupeřům, že se i na antuce cítí jako doma. Právě na červených kurtech totiž v rodné zemi začínal.

Článek

"Vyrostl jsem na antuce. V Srbsku je devadesát procent kurtů antukových, takže každé léto jsem hrál spoustu turnajů na tomto povrchu," řekl Djokovič agentuře Reuters.

Momentálně je na třetím místě světového žebříčku, ale s přispěním triumfu na Australian Open vede pořadí podle letošních výsledků. Na antuce vyhrál turnaj série Masters v Římě a své kvality potvrdil i minulý týden v Hamburku, kde po tříhodinové bitvě v semifinále podlehl trojnásobnému vítězi French Open Rafaelu Nadalovi.

Rodák z Bělehradu, který ve čtvrtek oslaví jednadvacáté narozeniny, se chce stát všestranným hráčem. "Pracuji na tom a zatím jsem poměrně spokojený se svými pokroky. Hodně jsem zlepšil voleje a jsem schopen měnit rytmus hry, což je pro Roland Garros klíčové," uvedl.

V posledních dvou letech na pařížské antuce vypadl vždy s Nadalem, v roce 2006 proti němu neuspěl ve čtvrtfinále, loni v semifinále. Tentokrát do turnaje vstoupí s prvním grandslamovým titulem v kapse a vírou, že je schopen porazit kohokoliv. Nevadí mu ani tlak spojený s jeho postavením ve světovém žebříčku. "Ve většině zápasů jsem favoritem, ale ta role se mi líbí. Je to pro mě něco nového. Je to výzva a zatím se s tím vyrovnávám docela dobře," pochvaloval si.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík