Hlavní obsah

Argentinec Monaco si zahraje v Pörtschachu znovu o titul

PRAHA

Argentinský tenista Juan Monaco se probojoval do finále turnaje v Pörtschachu, když po téměř tříhodinové bitvě udolal Chorvata Ivana Ljubičiče 6:4, 6:7, 7:6. Obhájce loňského prvenství si o titul zahraje s vítězem druhého semifinále mezi Rusy Nikolajem Davyděnkem a Igorem Kunicynem.

Článek

Monaco má na kontě vedle loňského titulu z tohoto rakouského střediska také prvenství z Buenos Aires a Kitzbühelu. Letos si již zahrál finále ve Viňa del Mar, kde neuspěl.

Ve finále turnaje v Istanbulu si zahrají dvě nejvýše nasazené tenistky. Ruská jednička Jelena Dementěvová, která obhajuje loňský triumf, nastoupí proti dvojce Agnieszce Radwaňské z Polska.

Benneteau poprvé ve finále

Nejvýše nasazený hráč tenisového turnaje v Casablance Francouz Jo-Wilfried Tsonga nenastoupil kvůli zranění kolena k semifinálovému zápasu s krajanem Gillesem Simonem. Ten bude usilovat o třetí titul v kariéře v duelu proti dalšímu Francouzovi Julienu Benneteauovi, který si v 26 letech zahraje finále na okruhu ATP poprvé.

Pátý nasazený Benneteu dnes porazil turnajovou trojku Argentince Agustina Calleriho po setech 1:6, 6:1, 6:3. Vítěz turnaj získá prémii necelých 60 tisíc eur.

Dementěvová si postup do finále zajistila výhrou 6:2 a 6:4 nad Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. V Turecku bude útočit na jubilejní desátý titul v kariéře.

Radwaňská se na výhru nadřela mnohem víc a postoupila po třísetové bitvě. V prvním setu porazila Cvetanu Pironkovovou až v tie-breaku, ve druhém bulharské tenistce podlehla. V rozhodující sadě však polská hráčka dovolila soupeřce uhrát jediný game a postoupila.

Slovinská tenistka Katarina Srebotniková postoupila na turnaji ve Štrasburku poprvé v sezoně do finále. Pátá nasazená hráčka zdolala ve třech setech Chan Yung-jan z Tchaj-wanu a bude v sobotu usilovat o pátý titul v kariéře.

Její soupeřkou bude Anabel Medinaová-Garriguesová, která neměla vážnější problémy se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou. Šestadvacetiletá Španělka si zahraje v krátké době již druhé finále, začátkem května neuspěla ve Fezu.

PÖRTSCHACH:
Dvouhra - semifinále:
Davyděnko (1-Rus.) - Kunicyn (Rus.) 6:3, 6:2, Monaco (2-Arg.) - Ljubičič (3-Chorv.) 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (7:4).
CASABLANCA:
Dvouhra - semifinále:
Benneteau (5-Fr.) - Calleri (3-Arg.) 1:6, 6:1, 6:3, Simon (Fr.) - Tsonga (1-Fr.) bez boje.
Čtyřhra - finále:
Montaňés, Ventura (Šp.) - Cerretani, Perry (It./USA) 6:1, 6:2.
ISTANBUL:
Dvouhra - semifinále:
Dementěvová (1-Rus.) - Amanmuradovová (6-Uzb.) 6:2, 6:4, A. Radwaňská (2-Pol.) - Pironkovová (8-Bul.) 7:6 (7:1), 3:6, 6:1.
ŠTRASBURK:
Dvouhra - semifinále:
Srebotniková (5-Slovin.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6:1, 6:7 (8:10), 6:4, Medinaová-Garriguesová (6-Šp.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: