Hlavní obsah

Vaidišová s Benešovou odstartují program na kurtu č. 1

Hned v úvodním dnu uvidí Roland Garros český tenisový souboj. V prvním utkání programu pařížského grandslamu na kurtu číslo jedna na sebe narazí nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová a Lucie Benešová.

Článek

Patnáctá nasazená Vaidišová se s 68. hráčkou světa doposud utkala jen jednou, v roce 2005 v Hobartu vyhrála ve třech setech Benešová.

V Paříži se v neděli představí ještě další dvě české tenistky. Klára Zakopalová nastoupí ke druhému zápasu na kurtu Suzanne Lenglenové proti domácí turnajové čtyřiadvacítce Virginii Razzanové, Lucie Šafářová odstartuje program na "trojce" zápasem s Němkou Sandrou Klöselovou.

Cestu za obhajobou loňské finálové účasti v neděli zahájí také druhá hráčka turnaje Ana Ivanovičová soubojem se Švédkou Sofií Arvidssonovou.

Na hlavním dvorci se představí Gustavo Kuerten, který na oblíbeném turnaji, kde třikrát triumfoval, hraje v rámci rozlučkového turné s kariérou. Jednatřicetiletý Brazilec nastoupí proti domácímu favoritovi Paulu-Henri Mathieuovi.

Nedělní program (začátky 11:00):
Kurt P. Chatriera: Arvidssonová (Švéd.) - Ivanovičová (2-Srb.), Gremelmayr (Něm.) - Djokovič (3-Srb.), Kuerten (Braz.) - Mathieu (18-Fr.), Vakulenková (Ukr.) - Cornetová (19-Fr.).
Kurt S. Lenglenové: Nalbandian (6-Arg.) - Berlocq (Arg.), Razzanová (24-Fr.) - Zakopalová (ČR), Eysseric (Fr.) - Murray (10-Brit.), S. Williamsová (5) - Harkleroadová (obě USA).
Kurt č. 1: Vaidišová (15) - Benešová (obě ČR), Blake (7-USA) - Schüttler (Něm.), Johanssonová - Pinová (obě Fr.), Lapentti (Ekv.) - Tipsarevič (32-Srb.).
Kurt č. 3: Klöselová (Něm.) - Šafářová (ČR).

Reklama