Hlavní obsah

Davyděnko potřetí v kariéře vyhrál v Pörtschachu

Souboj nejvýše nasazených tenistů ve finále turnaje v Pörtschachu vyhrál Nikolaj Davyděnko. Ruská jednička porazila v sobotním finále obhájce titulu Juana Monaka z Argentiny 6:2, 2:6 a 6:2, v Rakousku triumfoval Davyděnko již potřetí v kariéře.

Článek

Davyděnko vyhrál navzdory potížím se stehenním svalem. Zranění ho trápilo zejména ve druhém setu. Čtvrtý hráč světového žebříčku hrál v Pörtschachu finále už počtvrté. V letech 2005 a 2006 zvítězil, před pěti lety nestačil v boji o titul na Andyho Roddicka.

Štěpánkův pařížský soupeř vyhrál v Casablance

Titul z tenisového turnaje v Casablance si ve francouzském finále zajistil Gilles Simon, jenž musel v Maroku absolvovat i kvalifikaci. Soupeř Radka Štěpánka v úvodním kole French Open zdolal svého krajana Juliena Benneteaua 7:5 a 6:2 a získal třetí triumf v kariéře.

Třiadvacetiletý Simon získal rozhodující brejk ve dvanácté hře prvního setu a svému soupeři pak hned odskočil i na začátku toho druhého. O tři roky starší Benneteau pak už nenašel na svého soupeře protizbraň a nezopakoval loňský výsledek z dosud jediného vzájemného souboje, kdy vyhrál v Lyonu.

Šnobel vyhrál challenger v Uzbekistánu

Český tenista Pavel Šnobel vyhrál challenger v uzbecké Ferganě. Ve finále zvítězil nad Švýcarem Georgem Bastlem 7:5 a 6:3 a získá prémii 5000 dolarů. Zároveň si připsal 55 bodů do světového žebříčku, v němž se posune z 314. pozice zhruba o 90 míst.

"Po zranění se mi opět vrátila dobrá forma a těším se na další turnaje," uvedl na svém webu Šnobel. Jeho dalším cílem je Wimbledon, kde mu loni těsně unikl postup do hlavní soutěže. Osmadvacetiletý hráč se pokusí připravit na vrchol travnaté sezóny na turnaji v německém Halle, kde je přihlášen do kvalifikace.

Polka Radwaňská vyhrála v Istanbulu

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská vyhrála turnaj v Istanbulu a získala svůj druhý letošní titul. V sobotním finále porazila druhá nasazená hráčka největší favoritku a obhájkyni titulu Jelenu Dementěvovou z Ruska 6:3 a 6:2.

Devatenáctiletá Radwaňská se může pochlubit již druhým triumfem z Istanbulu, kde loni vyhrála čtyřhru spolu s o dva roky mladší sestrou Urszulou.

Rodačka z Krakova si díky třetímu titulu v kariéře vydělala 30 500 dolarů.

Španělka Medinaová vyhrála ve Štrasburku

Španělská tenistka Anabel Medinaová-Garriguesová získala na turnaji ve Štrasburku svůj osmý titul v kariéře. Ve finále v sobotu porazila Slovinku Katarinu Srebotnikovou 4:6, 7:6 a 6:0, když jí pomohla dešťová přestávka na začátku druhého setu.

V posledním turnaji před Roland Garros potvrdila pětadvacetiletá Medinaová, že má v posledních týdnech skvělou formu. Začátkem května ji ještě první letošní finále nevyšlo, když podlehla ve Fezu Argentince Gisele Dulkové, ze Štrasburku si ale odvezla turnajovou trofej.

Po prvním prohraném setu se do utkání vrátila také díky přestávce, kterou způsobil déšť. Ve vyrovnaném závěru zlomila odpor soupeřky v tie-breaku a ve třetí sadě jí nadělila "kanára".

CASABLANCA:
Dvouhra - finále:
Simon (Fr.) - Benneteau (5-Fr.) 7:5, 6:2.
PÖRTSCHACH:
Dvouhra - finále:
Davyděnko (1-Rus.) - Monaco (2-Arg.) 6:2, 2:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Melo, Sá (1-Braz.) - Knowle, Melzer (2-Rak.) 7:5, 6:7 (3:7), 13:11.
ISTANBUL:
Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (2-Pol.) - Dementěvová (1-Rus.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Craybasová, Govorcovová (3-USA/Běl.) - Erakovicová, Hercogová (N. Zél./Slovin.) 6:1, 6:2.
FERGANA:
Dvouhra - finále:
Šnobel (6-ČR) - Bastl (Švýc.) 7:5, 6:3.
ŠTRASBURK:
Dvouhra - finále:
Medinaová-Garriguesová (6-Šp.) - Srebotniková (5-Slovin.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:0.
Čtyřhra - finále:
Perebijnisová, Jen C' (2-Ukr./Čína) - Chuang Chia-jung, Chan Yung-jan (1-Tchaj-wan) 6:4, 6:7 (3:7), 10:6.

Reklama

Související témata: