Hlavní obsah

Finalistu z Melbourne Tsongu čeká místo French Open operace

PAŘÍŽ

Po životním úspěchu na Australian Open nebude mít francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga příležitost zopakovat podobné tažení na domácím grandslamu v Paříži. Finalista z Melbourne se musel odhlásit z Roland Garros kvůli zranění kolena, se kterým půjde na operaci. Francouzský tenis tak přišel o jednu z největších nadějí.

Článek

Tsonga měl na druhém grandslamovém turnaji roku plnit roli nasazené čtrnáctky, na kurt jej ale nepustí obnovené zranění z letošního března. Po něm si vzal měsíc volna na zotavenou, ale v pátek musel vzdát bez boje semifinále na turnaji v Casablance, kde byl nejvýše nasazeným hráčem. Vyšetření zjistilo, že má utržený meniskus.

"Trenér Eric Winogradsky telefonicky oznámil, že Jo nejen nemůže nastoupit, ale že je nevyhnutelná i operace," uvedl technický ředitel French Open Patrice Dominguez.

Z turnaje se odhlásil také německý tenista Nicolas Kiefer, kterému zabránila v účasti začínající angína. Vzhledem ke slabé formě, jíž se prezentoval i na Světovém poháru družstev v Düsseldorfu, se rozhodl nemocný hráč do Francie ani nejezdit.

Reklama