Hlavní obsah

Berdych a Cetkovská postoupili na French Open do druhého kola

PAŘÍŽ

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych bleskové prošel do druhého kola Roland Garros. Zatímco loni na pařížském grandslamu překvapivě skončil hned v prvním kole, tentokrát jako jedenáctý nasazený v úvodním zápase povolil jen jednu hru Australanu Robertu Smeetsovi. Do další fáze turnaje postoupila také Petra Cetkovská, která přešla přes Ukrajinku Bondarenkovou.

Článek

V prvním kole se naopak s turnajem rozloučil Ivo Minář, který navzdory zisku prvního setu nestačil na Španěla Oscara Hernandeze.

O osudu Berdychova zápasu v pondělí rozhodly především nevynucené chyby. Český daviscupový reprezentant se dopustil jen osmi, zatímco jeho soupeř jich udělal 34. V dalším kole čeká českého tenistu domácí hráč Michael Llodra, který porazil ve čtyřech setech svého krajana Oliviera Patiencea.

Cektovská zakončila zápas "kanárem"

Petra Cetkovská o svém vítězství nad Alonou Bondarenkovou rozhodla už v páté hře úvodního setu, kdy své soupeřce prorazila podání. Za stavu 5:3 využila druhý brejkbol v úvodní sadě a sadu vyhrála. Ve druhém setu prorazila Cetkovská své soupeřce hned první podání a brzy vedla již 3:0. Česká tenistka nakonec vyhrála všech šest gamů v řadě a své soupeřce nadělila "kanára".

Cetkovská narazí ve svém druhém zápase na pařížských kurtech na Rusku Galinu Voskobojevovou, která si poradila Francouzku Fedossovovou ve třech setech.

ROLAND GARROS:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Berdych (11-ČR) - Smeets (Austr.) 6:1, 6:0, 6:0, Hernandez (Šp.) - I. Minář (ČR) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, 7:5, Cetkovská (ČR) - Bondarenková (23-Ukr.) 6:3, 6:0.

Reklama