Hlavní obsah

Štěpánka čeká v Paříži zápas na druhém největším kurtu

PAŘÍŽ

Radek Štěpánek, Petra Kvitová a Jiří Vaněk zasáhnou v úterý jako poslední čeští tenisté do dvouhry na antukovém Roland Garros. Jednadvacátý nasazený Štěpánek se představí v Paříži na druhém největším dvorci, ve třetím zápase se na kurtu Suzanne Lenglenové utká s domácím Gillesem Simonem.

Článek

Další dva čeští zástupci si zahrají na menších kurtech, shodně ve čtvrtých duelech dne. Osmnáctiletou Kvitovou při jejím debutu v hlavní soutěži grandslamového turnaje čeká na dvorci číslo devět zkušená Japonka Akiko Morigamiová, na desítce bude Vaňkovým soupeřem neznámý nizozemský hráč z kvalifikace Jesse Huta Galung.

Největší koncentrace hvězd bude tradičně na hlavním dvorci Philippa Chatriera. Poté co ho dnes nepustil na kurt déšť, čeká vstup do turnaje vítěze posledních tří ročníků Rafaela Nadala, program by měla uzavřít staronová světová jednička Maria Šarapovová.

Úterní program (začátky v 11:00)
Kurt P. Chatriera: Mauresmová (22-Fr.) - Savčuková (Ukr.), Bellucci (Braz.) - Nadal (2-Šp.), Monfils (Fr.) - Clément (Fr.), Šarapovová (1-Rus.) - Rodinová (Rus.).
Kurt S. Lenglenové: Davyděnko (4-Rus.) - Johansson (Švéd.), Dellacquaová (Austr.) - Bartoliová (9-Fr.), Simon (Fr.) - Štěpánek (21-ČR), Zvonarevová (11-Rus.) - Foretzová (Fr.).
Kurt č. 1: Kuzněcovová (4-Rus.) - Nakamurová (Jap.), Lisnard (Mon.) - Safin (Rus.), Rézaiová (Fr.) - Petrovová (25-Rus.), Hewitt (15-Austr.) - Mahut (Fr.).
Kurt č. 9: 4. zápas Kvitová (ČR) - Morigamiová (Jap.).
Kurt č. 10: 4. zápas Galung (Niz.) - Vaněk (ČR).

Reklama