Hlavní obsah

Roland Garros: Berdych po pětisetové bitvě vypadl, Štěpánek postupuje

PAŘÍŽ

Nejvýše postavený český tenista vypadl ve druhém z Roland Garros po pětisetové bitvě s domácím Francouzem Michaelem Llodrou. S turnajem se ve středu také rozloučily Lucie Šafářová a Klára Zakopalová. Radek Štěpánek naopak proti v poslední době výborně hrajícímu Gillesu Simonovi uspěl a postoupil do druhého kola, v němž se utká s Jiřím Vaňkem.

Článek

Tomáše Berdych podlehl jednačtyřicátému hráči světa Llodrovi až po velkém boji. Úvodní set rodák z Valašského Meziříčí nezačal dobře a brzy si nechal sebrat servis. Za stavu 4:5 si nechal český tenista vzít podání znovu, jeho soupeř využil hned první setbol.

Jedenáctý nasazený Čech druhou sadu získal díky jednomu brejkbolu. Ve třetím dějství si oba hráči prorazili po jednom servisu, ale Berdychovi se další brejk povedl za stavu 5:5 a set získal pro sebe. O osudu čtvrté hry rozhodla osmá hra, v níž dominoval při Berdychově podání rodák z Paříže.

V rozhodující sadě nejdřív Berdych nevyužil v šesté hře dvě možnosti k proražení podání francouzského hráče a když se v devátém gamu podobnou příležitost Llodra využil, bylo o vítězi téměř rozhodnuto. Diváky hnaný Francouz ukončil zápas čistou hrou.

Štěpánek se utká s Vaňkem

Český tenista Radek Štěpánek postoupil do druhého kola Roland Garros v Paříži, když vyřadil Francouze Gillese Simona po setech 6:2, 6:4, a 6:1. S mladým domácím hráčem si devětadvacetiletý Štěpánek poradil za dvě hodiny a druhé kolo French Open bude český reprezentant hrát počtvrté za sebou. Dalším Štěpánkovým soupeřem bude jeho krajan Jiří Vaněk, který si na úvod turnaje poradil s Nizozemcem Jesse Huta Galungem po setech 6:3, 7:5, a 6:2.

Postoupila i Petra Kvitová, která díky jednomu brejku vyhrála první set nad Japonkou Akiko Moribamiovou 6:4. Češka pro sebe získala i druhý set a postoupila do dalších bojů.

V druhém kole se s Roland Garros naopak rozloučila česká tenistka Klára Zakopalová. Dnes nestačila na domácí Emilii Loitovou, které podlehla 4:6 a 3:6. Neuspěla ani Lucie Šafářová, která ve druhém kole narazila na Srbku Anu Ivanovičovou. Druhá nasazená hráčka dovolila Češce pouze tři hry a vyhrála 6:1 a 6:2.

Češi na French Open 2008
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Simon (Fr.) 6:2, 6:4, 6:1, Vaněk (ČR) - Galung (Niz.) 6:3, 7:5, a 6:2.
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Llodra (Fr.) - Berdych (11-ČR) 6:3, 4:6, 5:7, 6:3, 6:4.
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Morigamiová 6:4, 6:3.
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Loitová (Fr.) - Zakopalová (ČR) 6:4, 6:3, Ivanovičová (Srb.) - Šafářová (ČR) 6:1, 6:2.
Výsledky všech zápasů RG najdete zde.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články