Hlavní obsah

Šafářová uznala, že s Ivanovičovou se dalo jen těžko hrát

PAŘÍŽ

Česká tenistka Lucie Šafářová po vyřazení v druhém kole Roland Garros uznala, že s Anou Ivanovičovou se dalo jen těžko hrát. Druhá nasazená Srbka ji vyprovodila z kurtu za pouhých 55 minut.

Článek

"Hodně mě překvapila, jak hrála dobře, v prvním setu mi všecko pozabíjela. Když jsem nedala první servis, tak byl konec," zhodnotila přítelkyně Tomáše Berdycha duel s loňskou finalistkou.

Šafářová narazila na soupeřku, která stejně jako ona vyznává útočný styl, ale předvádí ho ve vyšší kvalitě. "Má neuvěřitelnou sílu v ruce, strašně dokáže člověka zatlačit, takže se s tím nedá nic dělat. Hraje zhruba to co já, jenomže rychleji a líp," uvedla jednadvacetiletá rodačka z Brna.

V Paříži neobhájila loňskou osmifinálovou účast, ale vzhledem k trápení v předchozím průběhu sezóny mohla být s vystoupením ve francouzské metropoli relativně spokojená. "V prvním kole jsem hrála výborně, teď jsem se postavila proti hráčce, která hrála fakt dobře. Určitě je to pro mě impulz, abych na sobě dál pracovala, nechtěla bych skončit tak, že by mě takové hráčky porážely takhle hladce. Samozřejmě jsem chtěla jít dál, ale ten los byl opravdu těžký," řekla.

Stejně jako Šafářová vypadla v druhém kole i Klára Zakopalová. Po vyřazení s Francouzkou Emilií Loitovou jí nebylo do řeči, vůbec nenašla recept na její hru. "Soupeřka měnila strašně rytmus, hrála pokaždé něco jiného. Takových hráček jako ona je hrozně málo," posteskla si.

V prvním setu česká tenistka rychle prohrávala 1:5. Pak sice snížila na 4:5, ale soupeřka vzápětí dotáhla sadu do vítězného konce a znovu převzala otěže zápasu.

"Víc si věřila, to je vždycky těžší. Hraje každý úder jinak, jednou čop, jednou lift, jednou to zvedne, jednou zahraje ránu. Člověk vůbec neví, co přijde," vylíčila Zakopalová herní projev své dnešní soupeřky.

Reklama