Hlavní obsah

Ve čtvrtek se v Paříži představí pět českých tenistů

Pět českých tenistů se představí ve čtvrtečním programu dvouher na Roland Garros a minimálně jeden se bude radovat z postupu do třetího kola. Na kurtu číslo pět si to totiž rozdají mezi sebou Jiří Vaněk a jeho dlouholetý kamarád Radek Štěpánek.

Článek

Trojici českých tenistek může těšit, že je v druhém kole nečeká žádná z nasazených hráček. Iveta Benešová, přemožitelka Nicole Vaidišové z úvodního kola, nastoupí v 11:00 proti Číňance Šuaj Pcheng. Petru Kvitovou při druhém zápase na grandslamu v životě čeká Australanka Samantha Stosurová a Petra Cetkovská vyzve Rusku Galinu Voskobojevovou.

Nejvíce pozornosti bude opět upřeno na kurt Philippa Chatriera, kde budou domácí fanoušci povzbuzovat bývalou světovou jedničku Amélii Mauresmovou v souboji se Španělkou Carlou Suarezovou-Navarrovou. Na centrálním dvorci čekají druhé zápasy také turnajovou jedničku Rogera Federera, Američanku Venus Williamsovou či domácího veterána Fabrice Santora.

Čtvrteční program (začátky v 11:00):
Kurt P. Chatriera: V. Williamsová (8-USA) - Sfarová (Tun.), Mauresmová (22-Fr.) - Suarezová-Navarrová (Šp.), Federer (1-Švýc.) - Montaňés (Šp.), Santoro (Fr.) - Ferrer (5-Šp.).
Kurt S. Lenglenové: Erakovicová (N. Zél.) - Jankovičová (3-Srb.), Devilder (Fr.) - Nadal (2-Šp.), Monfils (Fr.) - Horna (Peru), Šarapovová (1-Rus.) - Matteková (USA).
Kurt č. 1: Blake (7-USA) - Gulbis (Lot.), Dechyová (Fr.) - Dellacquaová (Austr.), Davyděnko (4-Rus.) - Safin (Rus.), Kuzněcovová (4-Rus.) - Kingová (USA).
Kurt č. 4: první zápas: Benešová (ČR) - Šuaj Pcheng (Čína).
Kurt č. 5: třetí zápas: Vaněk (ČR) - Štěpánek (22-ČR).
Kurt č. 6: třetí zápas: Kvitová (ČR) - Stosurová (Austr.).
Kurt č. 14: první zápas: Voskobojevová (Rus.) - Cetkovská (ČR).

Reklama