Hlavní obsah

RG: Štěpánek porazil Vaňka, Benešová se střetne s Cetkovskou

PAŘÍŽ

Z duelu dvou českých tenistů ve druhém kole Roland Garros vzešel vítězně Radek Štěpánek, který porazil Jiřího Vaňka 6:1, 6:0, 6:7 a 6:3. V dalším kole se střetne se Španělem Tommym Robredem. Do třetího kola také postoupily Iveta Benešová a Petra Cetkovská, které svedl los proti sobě. Petru Kvitovou, která si poradila s Australankou Stosurovou, čeká Maďarka Szavayová.

Článek

Radek Štěpánek vlétl na Jiřího Vaňka ve velkém stylu a hned první dvě podání třiadevadesátému hráči světa sebral. První sadu vyhrál snadno 6:1. V té druhé Vaňkovi nedovolil získat ani jednu hru a rodáku z Domažlic uštědřil „kanára“. Až ve třetí sadě se Vaněk, přemožitel Nizozemce Galunga z prvního kola, vzchopil a sadu dovedl do tie-breaku. V něm Štěpánek vedl již 5:1, nakonec se ale ze zisku setu radoval Vaněk. Ve čtvrtém dějství se podařilo Štěpánkovi sebrat soupeřovo podání dvakrát a zápas tak vyhrál v poměru 3:1 na sety.

Benešová poprvé ve třetím kole Roland Garros

Také Benešová vstoupila do utkání proti Číňance Šuaj Pcheng ve velkém stylu a rychle se ujala vedení 3:0. I když v závěru ztratila servis, výhru 6:4 v prvním setu už si vzít nenechala. Ve druhém setu nastal rozhodující moment za stavu 3:3, kdy se Benešové podařil další brejk a i druhý vzájemný zápas s Číňankou pak dovedla do vítězného konce. Při své sedmé účasti v Paříži tak poprvé postoupila do třetího kola.

Zde si zahraje s Cetkovskou, která dokázala po překvapivě snadné výhře z prvního kola nad Aljonou Bondarenkovou zaskočit i Rusku Galinu Voskobojevovou. V prvním setu sice prohrávala už 2:5, poté ale soupeřce do konce zápasu prakticky nic nedovolila a vyhrála 7:5 a 6:3. Také pro třiadvacetiletou prostějovskou rodačku to znamená největší úspěch na grandslamovém turnaji.

Snadný postup si zajistila Petra Kvitová, která smetla Australanku Samanthu Stosurovou 6:2 a 6:1. Rodačka z Bílovce se ve třetím kole utká s Maďarkou Agnes Szavayovou.

French Open 2008 - výsledky českých tenistů:
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (21-ČR) - Vaněk (ČR) 6:1, 6:0, 6:7, 6:3.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Acasuso, Prieto (Arg.) - Behrend, Cibulec (Něm./ČR) 6:2, 6:1, Dlouhý, Paes (9-ČR/Indie) - San. Ratiwatana, Son. Ratiwatana (Thaj.) 6:2, 6:4, Fyrstenberg, Matkowski (11-Pol.) - Levinský, Škoch (ČR) 6:4, 7:6 (7:3).
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:4, 6:3, Cetkovská (ČR) - Voskobojevová (Rus.) 7:5, 6:3, Kvitová (ČR) - Stosurová (Aus.) 6:2, 6:1.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Korytcevová, Uhlířová (15-Ukr./ČR) - Olaruová, Parraová (Rum./Šp.) 6:3, 6:2, Bacsinszká, Cornetová (Švýc./Fr.) - G. Navrátilová, Paszeková (ČR/Rak.) 6:4, 2:0 skreč., Lefevreová, Vedyová (Fr.) - Kustovová, Zakopalová (Běl./ČR) 6:1, 6:4.
Ostatní výsledky turnaje

Reklama

Související témata: