Hlavní obsah

Štěpánka po duelu s Vaňkem mrzelo, že byl na kurtu moc dlouho

PAŘÍŽ

Duel českých tenistů v druhém kole Roland Garros vyhrál podle očekávání Radek Štěpánek. Jiřímu Vaňkovi v prvních dvou setech čtvrtečního zápasu povolil jedinou hru a navzdory ztrátě třetí sady pak dotáhl zápas do vítězného konce. Jeho dalším soupeřem bude dvanáctý nasazený Tommy Robredo ze Španělska.

Článek

Štěpánka po utkání mrzelo, že zápas neukončil už v třetím setu. "Šanci jsem lajdácky zahodil, za to bych si měl dát facku. Musel jsem pak strávit na kurtu další tři čtvrtě hodiny," zlobil se. "Ale jsem rád, že jsem na dvorci od začátku dominoval a Jirku k ničemu nepustil."

Zopakoval, že si podobné výpadky nesmí dovolit. "Ubral jsem plyn, tak se hra trochu vyrovnala. Jirka se asi taky trochu uvolnil, protože věděl, že už nemá co ztratit, že zápas je jasně v mých rukou. Ve čtvrtém setu jsem to měl od začátku pod kontrolou. Ani na chviličku mě nenapadlo, že by mi zápas mohl utéct," prohlásil Štěpánek.

S Robredem nemá ideální bilanci

Robreda označil za velice těžkého protivníka. "Je to antukový specialista, vynikající hráč, se kterým nemám úplně ideální bilanci, ale letos jsem ho poprvé porazil v Sydney na betonu. Čekám velice těžké utkání, budu se snažit na ně dobře připravit a postoupit do dalšího kola," uvedl.

Vaněk litoval, že se mu zápas nepovedl. "Začal jsem strašně špatně, začátky setů jsem propásl, hned jsem si prohrál podání. Radek toho využil, hrál dobře, já jsem hrál ze začátku tragicky. Ve třetím setu jsem to trošku otočil, možná byla šance i na pátý set, ale on si dnes zasloužil vyhrát. Myslím, že třetí a čtvrtý set byly kvalitní," zhodnotil vzájemný duel.

Nervozita ho prý nesvazovala

Oba Češi se dobře znají, ale během zápasu toho spolu moc nenamluvili. "Že jsme krajané, to jde stranou, soupeř jako soupeř," konstatoval Vaněk. Nervozita z možného postupu ho prý nesvazovala. "Přece jenom už mám trochu jiné priority, mám dvě malé děti, beru už ten sport trochu s nadhledem. Samozřejmě chci vyhrát a dělám pro to maximum, ale vyhrál ten lepší," prohlásil.

Celkově byl se svými pařížskými výsledky spokojen. "Konečně jsem vyhrál kolo, konečně jsem měl dobrý los, tak jsem toho využil. Dnes by to muselo být hodně štěstí, aby byl ještě pátý set, ale bylo k tomu daleko," uznal Vaněk.

Reklama