Hlavní obsah

Srebotniková označila výhru nad Williamsovou za životní úspěch

PAŘÍŽ

Slovinská tenistka Katarina Srebotniková na čtvrtý pokus porazila vítězku osmi grandslamových turnajů Serenu Williamsovou, v předchozích třech vzájemných zápasech získala jen jeden set. Výhru z pátečního třetího kola Roland Garros označila za největší vítězství své kariéry.

Článek

"Když vyhrajete takový zápas, tak toho hodně získáte, takže jsem se jen chopila svých šancí. Jsem opravdu šťastná, že se to otočilo v můj prospěch," řekla.

Sedmadvacetiletá Slovinka je čtvrtou hráčkou deblového žebříčku a na French Open dvakrát vyhrála smíšenou čtyřhru. Dvouhru hraje na grandslamech už od roku 1999, ale do čtvrtého kola se před pátečním úspěchem dostala jen jednou, před šesti lety rovněž v Paříži.

K výhře pomola Srebotnikové takika

Proti mladší ze sester Williamsových čtyřiadvacátá hráčka světa uspěla díky výbornému taktickému výkonu. "Serena je velká ranařka, takže jsem zkoušela měnit rytmus řezaným bekhendem a snažila se ji rozběhat," vysvětlila. Zápas s pátou nasazenou hráčkou brala jako výzvu. "Člověk maká kvůli tomu, aby byl ve třetím kole a zahrál si se Serenou nebo někým takovým. Pak opravdu nemáte co ztratit," uvedla.

Williamsová v pátek na kurtu nepředvedla svůj pověstný zabijácký instinkt. Zatímco jindy v klíčových chvílích hraje své nejlepší údery, v pátek v důležitých momentech často dělala laciné chyby a proměnila jen jeden z osmi brejkbolů.

"Měla jsem pocit, že bych mohla otočit zápas, ale nebyla jsem schopná šance využít. Věděla jsem, že to bude těžký zápas, tak co mám k tomu říct? Hrála neuvěřitelně," komentovala své vyřazení Američanka, která byla jedinou pařížskou šampionkou v pavouku ženské dvouhry.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori