Hlavní obsah

Šarapovová se trápí, ale herní styl měnit nehodlá

Ve znamení velkého trápení se zatím nesou výkony světové tenisové jedničky Marie Šarapovové na letošním Roland Garros. V prvních dvou kolech udělala celkem 119 nevynucených chyb, přesto nechce na pařížské antuce na vlastní hře nic změnit a plánuje ve svém útočném stylu pokračovat.

Článek

"Hodlám se spoléhat na své zbraně a hrát to, co umím nejlépe. Nejsem antukářka, která stojí tři metry za základní čarou a jen vrací míče," řekla Šarapovová po pátečním třísetovém vítězství nad Američankou Bethanií Mattekovou.

Trofej z Paříže jí jako jediná chybí ve sbírce grandslamových titulů. Loni se navzdory problémům s ramenem dostala až do semifinále, kde podlehla Srbce Aně Ivanovičové.

Šarapovová je přesvědčena, že i na antuce může uspět s agresivní hrou, která jí přináší vavříny na rychlejších površích. "Budu hrát trpělivě, pokud budu chtít vyhrát zápasy proti hráčkám, které desetkrát vrátí míček. Když budu unavená, tak ony budou unavené dvacetkrát více, protože ony budou běhat," vysvětlila tenistka, kterou ve třetím kole čeká Italka Karin Knappová.

Reklama