Hlavní obsah

Štěpánek je v osmifinále Roland Garros, postoupila i Kvitová

PAŘÍŽ

Český tenista Radek Štěpánek postoupil do osmifinále Roland Garros. V třetím kole pařížského grandslamu v sobotu porazil turnajovou dvanáctku Tommyho Robreda jednoznačně 6:3, 6:2 a 6:1. O postup do čtvrtfinále si zahraje s pátým nasazeným hráčem turnaje Davidem Ferrerem ze Španělska, který vyřadil Australana Lleytona Hewitta. V osmifinále je i Petra Kvitová, která vyřadila Maďarku Szavayovou.

Článek

S Robredem měl Štěpánek před dnešním zápasem negativní bilanci, porazil ho jen v jednom z šesti vzájemných utkání. V Paříži však český tenista potvrdil výbornou aktuální formu a za hodinu a 47 minut se dostal mezi posledních šestnáct.

V prvním setu se Štěpánkovi rychle povedl brejk, a i když měl pak při vlastním podání problémy, všechny brejkboly soupeře odvrátil. Úvodní sadu následně ukončil při Robredově servisu a ovládl i další dva sety.

Na Roland Garros je Štěpánek poprvé v osmifinále

Český daviscupový reprezentant měl účinnější podání a často se vydával k síti, čímž otupil zbraně výborného španělského antukáře. Do osmifinále se Štěpánek dostal na Roland Garros poprvé v kariéře, dosud se nejdál v Paříži probojoval do třetího kola v letech 2005 a 2006. Proti Ferrerovi bude usilovat o vyrovnání svého grandslamového maxima, kterým je wimbledonské čtvrtfinále z roku 2006.

Ve skvělých výkonech pokračuje na svém vůbec prvním grandslamovém turnaji kariéry Petra Kvitová. Teprve osmnáctiletá česká hráčka vyřadila ve třetím kole Maďarku Szavayovou a o postup do čtvrtfinále bude hrát s nenasazenou Kaiou Kanepiovou z Estonska.

French Open 2008 - výsledky českých tenistů:
Muži, dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (21-ČR) - Robredo (12-Šp.) 6:3, 6:2, 6:1.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Kerr (13-ČR/Austr.) - Chardy, Guez (Fr.) 6:1, 6:3
Ženy, dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (ČR) - Szavayová (Maď.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:2.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová, Kopsová-Jonesová (JAR/USA) - Benešová, Husárová (13-ČR/SR) 1:6, 7:5, 7:5, A. Bondarenková, K. Bondarenková (7-Ukr.) - Cibulková, Hrdinová (SR/ČR) 6:0, 2:6, 6:2.
Ženy, čtyřhra - 2. kolo:
Korytcevová, Uhlířová (15-Ukr./ČR) - Lefevreová, Vedyová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:2.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Vízner (2-ČR) - Benešová, Čermák (ČR) 6:2, 6:4
Ostatní výsledky turnaje

Reklama

Související témata: