Hlavní obsah

Cetkovská navzdory debaklu zjistila, že se s Ivanovičovou dá hrát

PAŘÍŽ

Česká tenistka Petra Cetkovská sice proti druhé hráčce světa Aně Ivanovičové neuhrála v osmifinále Roland Garros ani hru, ale průběh zápasu ji nevyděsil. Zjistila prý, že při dobrém výkonu by mohla i s takovou soupeřkou hrát vyrovnaně. "Vím, že kdybych neudělala spoustu chyb, tak že se s ní dá hrát. I když skóre je vážně zdrcující, není to až tak hrozné," řekla Cetkovská po utkání.

Článek

"Chtěla jsem něco udělat a dělala jsem chyby tam, kde bych je normálně nedělala. Trápila jsem se, protože jsem nehrála svoji hru. Moc jsem se dívala, jak hraje ona. Ona mě tlačila a já jsem se jenom bránila," popsala průběh utkání se srbskou tenistkou, kterou považuje za největší favoritku na triumf na letošním French Open.

Ivanovičová navzdory bleskovému postupu zdůraznila na tiskové konferenci, že musela hrát naplno. "Bylo to mnohem těžší, než to vypadala nebo než jak ukazuje výsledek," řekla.

Premiéra na centrálním dvorci prý Cetkovskou nesvazovala. "Lidé byli skvělí, snažili se mi pomoci, protože není jednoduché hrát proti druhé hráčce světa. Každý chce předvést, že něco umí, ale zkrátka jsem na sebe moc tlačila," uvedla prostějovská rodačka, která poslední tři roky žije v Paříži.

Hrála i s nataženým svalem

Třiadvacetiletá tenistka odehrála zápas s náplastí na stehně, které měla natažené. "Cítila jsem sval na stehně. Minulé pondělí jsem byla v Paříži na magnetické rezonanci a řekli mi, že bych tři týdny neměla vůbec hrát. Ale je to Roland Garros, nemohla jsem se zastavit," vysvětlila s tím, že v pohybu ji zranění nijak výrazně neomezovalo.

I když se dnes s turnajem rozloučila hodně rychle, postup mezi posledních šestnáct je pro ni životním úspěchem. "Moc si toho cením, dalo mi to hodně do budoucnosti," pochvalovala si hráčka, jež by se v příštím vydání světového žebříčku mohla posunout z osmé do šesté desítky pořadí. Do konce roku se chce dostat do první padesátky.

Reklama

Související témata: