Hlavní obsah

Jankovičová si stěžovala na těžké míče na Roland Garros

Světová trojka Jelena Jankovičová si postěžovala na kvalitu míčů na letošním Roland Garros. Srbská tenistka si už dvakrát na turnaji musela vybrat pauzu na ošetření a právě těžké míčky viní ze svých zdravotních problémů.

Článek

V zápase druhého kola ji trápilo bolavé zápěstí a k utkání o postup do osmifinále proti Slovence Dominice Cibulkové pak nastoupila s obvázaným pravým předloktím. V neděli si na cestě do čtvrtfinále nechala ošetřovat rameno a ztuhlý krk.

"Tady na Roland Garros má spousta hráčů problémy s paží kvůli míčkům. Míčky jsou o něco těžší," řekla loňská pařížská semifinalistka. Všimla si, že tejp měla na paži i její osmifinálová soupeřka Agnieszka Radwaňská. "Nevím, jaké má zrovna ona problémy, ale spousta hráček si stěžovala na bolest a ztuhlost v pažích, to není obvyklé," poznamenala.

Vzhledem k podmínkám jí tak není nic platná ani maximální možná péče o zdraví. "Tvrdě makám, abych udržela své tělo ve formě a zdravé. Ale někdy nemáte na výběr," uvedla.

Kvůli dešti hrála Jankovičová čtyři dny za sebou

Jankovičová kvůli dešti hrála čtyři dny za sebou, i když její sobotní dohrávka utkání s Cibulkovou trvala jen pár minut. Těší se, že bude mít čas na odpočinek. "Konečně budu mít zítra den volna, abych si odpočinula a podstoupila nějaké léčebné procedury," pochvalovala si.

Nedávná vítězka velkého antukového turnaje v Římě je ze zdravotních problémů rozladěná. "Přála bych si, abych byla zdravější a mohla si užívat své zápasy. Ale někdy to takhle prostě je. Snad se to zlepší," uvedla.

S Radwaňskou měla trochu problémy

Právě proto v neděli chtěla co nejrychleji ukončit zápas čtvrtého kola s Radwaňskou. Málem se jí to ale nepovedlo, když za stavu 5:2 v druhé sadě neproměnila mečboly při svém servisu a soupeřka otočila až na 6:5.

Nakonec Jankovičová uspěla v tie-breaku. "Začala jsem cítit bolest na začátku druhého setu a pak už to byla jen bolest, bolest a bolest. Byla jsem zklamaná, když jsem prohrávala 5:6, a opravdu jsem nechtěla jít do třetího setu," dodala.

Reklama