Hlavní obsah

Štěpánek v osmifinále Roland Garros podlehl v pěti setech Ferrerovi

Tenista Radek Štěpánek nestačil v pondělí na Roland Garros na Španěla Davida Ferrera a z turnaje vypadl. Český hráč turnajové pětce podlehl po pětisetové bitvě 6:4, 2:6, 6:1, 3:6 a 3:6 a jeho cesta na pařížské antuce je u konce. Rodák z Karviné byl posledním českým zástupcem a účinkování v mužské dvouhře tak pro české barvy skončilo.

Článek

Štěpánkovi se nedařil servis, neměl ani padesátiprocentní úspěšnost prvního podání. Dostal se sice do vedení 2:1 na sety, ale pak dění na kurtu na dlouhé minuty ovládl španělský tenista.

Ferrer držel českého daviscupového reprezentanta na základní čáře a nedovoloval mu tak časté výlety k síti. V delších výměnách Štěpánek chyboval víc než jeho soupeř a pod tlakem běhavého protivníka dělal chyby i při volejích.

Ferrer vyhrál čtvrtý set a v rozhodující sadě vedl rychle 4:0. Český tenista se však vzchopil, začalo se mu dařit i v delších výměnách a vzal si oba brejky zpátky. Pak měl šanci vyrovnat na 4:4, ale při svém servisu udělal dvě dvojchyby za sebou, což nakonec definitivně rozhodlo.

Ferrer nabídnutou šanci využil k dalšímu zisku Štěpánkova podání a následně při vlastním servisu čistou hrou ukončil zápas. Ve čtvrtfinále se utká s domácím Gaelem Monfilsem.

ROLAND GARROS
Muži, dvouhra - 4. kolo:
Ferrer (5-Šp.) - Štěpánek (21-ČR) 4:6, 6:2, 1:6, 6:3, 6:3
Ženy, čtyřhra - 3. kolo:
Dellacquaová, Schiavoneová (Austr./It.) - Peschkeová, Stubbsová (3-ČR/Austr.) 7:5, 3:6, 6:4.
Juniorky, čtyřhra - 1. kolo:
Linhová, Luknárová (ČR/SR) - Beguová, Čerňakovová (Rum./Rus.) 6:1, 7:6 (7:2).

Reklama

Související témata: