Hlavní obsah

Kvitové neprospělo odložení zápasu, dohrávku ovládla Kanepiová

Česká tenistka Petra Kvitová si po vyřazení v osmifinále Roland Garros posteskla, že jí neprospělo pondělní odložení duelu kvůli tmě. Večer v utkání s Estonkou Kaiou Kanepiovou vyrovnala na 1:1 na sety, ale v dnešní dohrávce se vůbec nechytila a rozhodující sadu prohrála hladce 1:6.

Článek

"Nechytila jsem začátek setu, byl vidět můj slabý pohyb a nerozehranost. Včera jsem byla rozjetá, druhý set už jsem hrála dobře. Myslím, že bez přerušení by to bylo lepší než 1:6," hledala osmnáctiletá tenistka příčiny porážky.

Na French open však navzdory vyřazení prožila mimořádně vydařenou grandslamovou premiéru. "Do šestnáctky na grandslamu nejde jen tak někdo, určitě jsem spokojená. Dnešní porážka mě mrzí, protože jsem měla dobrý los. Ale kdyby mi někdo předem řekl, že půjdu do osmifinále, asi bych si myslela, že je blázen," zhodnotila své pařížské vystoupení.

Kvitovou zklamala atmosféra

Mrzelo ji jen, že si ani osmifinále nezahrála na velkém kurtu. Měla hrát jako poslední na dvorci Suzanne Lenglenové, ale tam se program protahoval, takže skončila na dvorci číslo šest. "Na osmifinále grandslamu atmosféra nebyla nic moc," poznamenala rodačka z Fulneku.

Zatím prožívá mimořádný rok. V únoru na halovém turnaji v Paříži vyhrála svůj první zápas na okruhu WTA, v Memphisu pak porazila bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou a výhrou nad izraelskou hvězdou Šahar Peerovou výrazně přispěla k postupu českých tenistek do elitní skupiny Fed Cupu.

Ve francouzské metropoli se Kvitová dočkala životního úspěchu, který pozná i její peněženka. Zatímco v celé kariéře si zatím vydělala na prémiích 75.328 dolarů (asi 1,2 miliónu korun), za osmifinále Roland Garros získá 66 250 eur (přes 1,6 miliónu korun).

Přinese jí to i výrazný posun ve světovém žebříčku, kde letos poprvé nahlédla do první stovky. Momentálně je na 87. pozici, ale nemá spočítáno, kam po Roland Garros vyletí.

Reklama

Související témata: