Hlavní obsah

Berdych v Prostějově bez problémů postoupil

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych zvládl vstup do challengeru Czech Open v Prostějově, kam přijel po vyřazení v druhém kole Roland Garros. Na domácí antuce v úterý v prvním kole vyřadil Itala Simoneho Vagnozziho, kterému povolil jen tři gamy.

Článek

V druhém setu jejich zápasu se spustila průtrž mračen a pořadatelé museli zatáhnout střechu nad centrálním dvorcem prostějovského areálu. "Hluk z dopadů proudů vody na střechu přehlušoval údery raket do míčů. To byla pro nás oba velmi zvláštní situace, řekl bych rušivá," vyprávěl dvanáctý hráč světa.

V Prostějově chce po zklamání z Paříže nasbírat co nejvíce bodů do světového žebříčku. "Chci postoupit co nejdál, ale pokud bych na tomto turnaji neuspěl, do konce letošní sezony bude ještě hodně možností," řekl Berdych, který je po pauze zaviněné zraněním z Davisova poháru plný sil.

Jinak v Prostějově pokračovaly nezdary českých tenistů: Jiří Vaněk prohrál ve třech setech s Flaviem Cipollou z Itálie, Jaroslav Pospíšil nestačil na Rusa Tejmuraze Gabašviliho a Michal Tabara podlehl Rakušanovi Martinu Slanarovi. V druhém kole se tak z domácích hráčů vedle Berdycha představí už jen Bohdan Ulihrach.

V prvním kole se s turnajem rozloučil i slovenský tenista Dominik Hrbatý. Držitel divoké karty v úterý sice vyhrál nad Jihoafričanem Rikem de Voestem set s nulou, nakonec ale soupeři podlehl 1:2.

Czech Open 2008:
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (1-ČR) - Vagnozzi (It.) 6:1, 6:2, Cipolla (It.) - Vaněk (ČR) 6:3, 1:6, 6:3, Gabašvili (Rus.) - Pospíšil (ČR) 6:4, 6:1, Slanar (Rak.) - Tabara (ČR) 4:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:3), Andrejev (2-Rus.) - Čapkovič (SR) 6:4, 6:2, Calleri (4-Arg.) - Muňoz (Šp.) 6:2, 7:5, Bellucci (8-Braz.) - Červeňák (SR) 4:6, 6:3, 6:3, De Voest (JAR) - Hrbatý (SR) 7:6 (8:6), 0:6, 6:2, Roitman (Arg.) - Eschauer (Rak.) 6:4, 4:6, 6:4, Ch. Rochus (Belg.) - T. Nieminen (Fin.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Haggard, Tourte (JAR/Fr.) - Lacko, Navrátil (SR/ČR) 6:1, 6:2.

Reklama