Hlavní obsah

French Open už zná všechny semifinalisty

PAŘÍŽ

Tenisové French Open poznalo ve středu zbylé semifinalisty mužských a ženských dvouher. Mezi muži se o finále utkají nasazená jednička Švýcar Roger Federer s Gaelem Monfilsem z Franice. V ženské části pavouka ve středu postoupily Světlana Kuzněcovová a Darina Safinová. Obě hráčky se proti sobě postaví v semifinále.

Článek

Roger Federer nevstoupil do utkání šťastně a po pětadvaceti minutách prohrál první set 2:6. Stejným výsledkem však Švýcar získal druhou sadu. Ve třetím dějství musel hned v prvním gamu odvracet tři brejkboly soupeře v řadě, hru se mu ale podařilo dovést do vítězného konce. Další hru při podání Gonzaleze navíc získal ve svůj prospěch. Díky tomuto brejku získal Federer důležitý třetí set a díky výhře ve čtvrté sadě i celý zápas.

Nasazený hráč číslo jedna se v semifinále poměří s poslední domácí nadějí Gaelem Monfilsem, který si ve čtyřech setech poradil s přemožitelem Radka Štěpánka Davidem Ferrerem ze Španělska.

Kuzněcovová vyřadila přemožitelku Kvitové

Čtvrtou nasazená Kuzněcovovou vyzvala přemožitelku Petry Kvitové z osmifinále Estonku Kaiu Kanepiovou, která s Ruskou držela v prvním setu dlouho krok. Kuzněcovová jí však prorazila podání za stavu 5:6 a získala první set. Ve druhém už Estonka velký odpor nekladla a Kuzněcovová se mohla radovat z postupu mezi nejlepší čtyři.

Ve druhém čtvrtfinále se proti sobě postavily Rusky Dinara Safinová, která přešla přes nasazenou jedničku Marii Šarapovovou, a Jelena Dementěvová. Sedmá nasazená Dementěvová vyhrála první set a vše nasvědčovalo tomu, že zápas dovede do vítězného konce. Za stavu 5:4 podávala na vítězství v zápase, ale svůj servis ztratila a Safinové se podařilo dovést zápas do tie-breaku, v němž byla úspěšná. V rozhodující sadě si Safinová brzy zajistila rozhodující vedení a zápas dovedla do vítězného konce.

Ve finále Roland Garros se tak střetne srbská tenistka s Ruskou. V prvním semifinále se proti sobě postaví Jankovičová s Ivanovičovou, ve druhém Kuzněcovová vyzve Safinovou.

French Open:
Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Gonzalez (24-Chile) 2:6, 6:2, 6:3, 6:4, Monfils (Fra.) - Ferrer (5-Špa.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:1.
Semifinálové dvojice: Federer - Monfils, Nadal (2-Šp.) - Djokovič (3-Srb.).
Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (13-Rus.) - Dementěvová (7-Rus.) 4:6, 7:6, 6:0, Kuzněcovová (4-Rus.) - Kanepiová (Est.) 7:5, 6:2.
Semifinálové dvojice: Safinová - Kuzněcovová, Ivanovičová (2-Srb.) - Jankovičová (3-Srb.).
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Azarenková, B. Bryan (3-Běl./USA) - Uhlířová, Fyrstenberg (ČR/Pol.) 7:6 (7:5), 6:3.
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Srebotniková, Zimonjič (1-Slovin./Srb.) - K. Bondarenková, Kerr (Ukr./Austr.) 6:3, 6:3, Azarenková, B. Bryan - Huberová, J. Murray (USA/Brit.) 6:0, 7:6 (7:5).
Juniorky, čtyřhra - 2. kolo:
Burdetteová, Oudinová (4-USA) - Linhová, Luknárová (ČR/SR) 6:3, 7:6 (7:2).

Reklama

Související témata: