Hlavní obsah

Berdych a Ulihrach jsou v Prostějově ve čtvrtfinále

Hlavní favorit tenisového challengeru v Prostějově Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále, poté co ve středu zdolal Rakušana Martina Slanara 6:3 a 6:4. Jeho dalším soupeřem bude osmý nasazený Brazilec Thomaz Bellucci. Mezi nejlepší osmičku se dostal i druhý zbývající český zástupce v soutěži Bohdan Ulihrach, jehož soupeř Španěl Alberto Martin dnes k utkání druhého kola nenastoupil.

Článek

Berdych zvládl zápas se Slanarem bez ztráty servisu. "Nebylo to jednoduché utkání. Soupeř skvěle servíroval a výměny byly vyrovnané. Hrál agresivně i od základní čáry," řekl Berdych po vítězství nad 221. hráčem žebříčku ATP. Litoval, že se Slanarem prohrál v prvním kole Michal Tabara, s kterým si chtěl zahrát. "Dlouho jsem s ním nehrál a naposledy nade mnou zvítězil. Mám mu tedy stále co oplácet," dodal.

Ulihracha čeká Belgičan Christophe Rochus, který se postaral o dosud největší překvapení turnaje UniCredit Czech Open, když vyřadil druhého nasazeného Rusa Igora Andrejeva.

Rochus, kterému patří 124. místo v žebříčku ATP, zvítězil nad 27. hráčem světa 6:7, 6:3 a 7:6. "Není to pro mě žádné překvapení, Christophe je úporný antukář, a když dostane jenom trochu šanci, tak ji většinou nepustí," řekl Ulihrach před vzájemným zápasem s Belgičanem, který letos vyhrál challengery v Záhřebu a francouzském St. Brieuc.

PROSTĚJOV:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - Slanar (Rak.) 6:3, 6:4, Ulihrach (ČR) - Martin (Šp.) bez boje, Ch. Rochus (Bel.) - Andrejev (2-Rus.) 6:7 (4:7) 6:3, 7:6 (8:6), Cipolla (It.) - Čilič (3-Chor.) 6:4, 7:6 (8:6), Bellucci (8-Braz.) - De Voest (JAR) 6:2, 6:4, Calleri (4-Arg.) - Gabašvili (Rus.) 6:1, 6:1, Roitman (Arg.) - Spadea (USA) 6:2, 6:2, Vassallo-Arguello (Arg.) - Montaňés (5-Šp.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
I. Minář, J. Minář (ČR) - Cerretani, Cibulec (USA/ČR) 6:4, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - 2: kolo:
Jebavý, Zeman - Levinský, Škoch (1-všichni ČR) 7:5, 6:2, Hrbatý, Pála (SR/ČR) - I. Minář, J. Minář 1:6, 6:3, 10:6.

Reklama

Související témata: