Hlavní obsah

Berdych a Ulihrach vypadli v Prostějově ve čtvrtfinále

PROSTĚJOV

Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Prostějově překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále. Třináctý hráč světa ve čtvrtek nestačil na Brazilce Thomaze Bellucciho, kterému ve světovém žebříčku patří až 76. pozice. Favorizovaný Berdych prohrál 4:6 a 2:6.

Článek

V prvním setu si oba tenisté až do stavu 4:4 drželi podání. Berdych pak své ztratil a v následujícím gamu navzdory shodám přišel o set. Bezchybně hrající Brazilec mu ve druhé sadě nedal šanci. "Bellucci hrál skvělý antukový tenis. Viděl jsem, že je dobrý, už v jeho utkání s Nadalem v Paříži. Výborně servíroval a hrál agresivně," řekl Berdych.

Z vyřazení byl zklamaný. "V domácím prostředí jsem chtěl dosáhnout lepšího výsledku, bohužel se to nepodařilo. Musím se hodně zamyslet nad tím, co způsobilo mou porážku," dodal daviscupový reprezentant.

Závěr challengeru Czech Open se odehraje bez českých tenistů, protože vypadl i Bohdan Ulihrach. Ten prohrál rovněž ve dvou setech s Belgičanem Christophem Rochusem. Po zápase si stěžoval především na špatné podání. "Bez kvalitního servisu se takové utkání hrát nedá. Dělalo mi potíže slunce svítící do nadhozu, ale to není omluva," řekl.

PROSTĚJOV:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bellucci (8-Braz.) - Berdych (1-ČR) 6:4, 6:2, Ch. Rochus (Belg.) - Ulihrach (ČR) 6:4, 6:3, Calleri (4-Arg.) - Roitman (Arg.) 7:5, 6:4, Vassallo Arguello (Arg.) - Cipolla (It.) 6:0, 6:3.
Semifinálové dvojice: Bellucci - Calleri, Ch. Rochus - Vassallo Arguello
Čtyřhra - semifinále:
Haggard, Tourte (JAR/Fr.) - Jebavý, Zeman (ČR) 6:4, 6:3, De Voest, Kubot (2-JAR/Pol.) - Hrbatý, Pála (SR/ČR) 7:6 (7:3), 7:5.

Reklama

Související témata: