Hlavní obsah

Argentinské finále v Prostějově vyhrál Calleri

Vítězem tenisového turnaje v Prostějově se stal čtvrtý nasazený Argentinec Agustín Calleri, který v sobotním finále porazil krajana Martina Vassalla Arguella hladce 6:0, 6:3. Zápas ukončil už po 62 minutách a získal prémii 450 tisíc korun.

Článek

"Někomu možná připadalo, že to bylo snadné finále, ale musel jsem bojovat o každý game, hlavně v druhém setu," uvedl Calleri, který hrál s Vassallem Arguellem poprvé v kariéře. "Není to nic příjemného hrát proti kamarádovi. Pro argentinský tenis bylo ale určitě příjemné, že jsme byli ve finále oba," prohlásil dvaatřicetiletý vítěz, který byl v minulosti na 16. místě světového žebříčku.

Na challenger do Prostějova přijel Calleri poté, co vypadl hned v prvním kole Roland Garros. "Přijel jsem vyhrát a jsem rád, že se mi to podařilo, protože jsem se tak kvalifikoval na olympijské hry. Rád bych přijel za rok vítězství obhajovat," řekl.

Pro české tenisty skončil turnaj Unicredit Czech Open 2008 ve čtvrtfinále, v němž vypadli nejvýše nasazený Tomáš Berdych a Bohdan Ulihrach.

Dvouhra - finále:
Calleri (4-Arg.) - Vassallo Arguello (Arg.) 6:0, 6:3.

Reklama

Související témata: