Hlavní obsah

Skoff podlehl infarktu, pitva násilnou smrt vyloučila

HAMBURK/VÍDEŇ

Bývalý rakouský tenista Horst Skoff v sobotu v Hamburku zemřel na infarkt. Potvrdila to pitva, kterou nařídila místní policie. Ta se dál k případu nevyjádřila, rakouský deník Österreich nicméně napsal, že infarkt může souviset se svéráznými sexuálními praktikami, za nimiž Skoff do Hamburku často létal, i s možným užitím kokainu.

Článek

Policie nařídila pitvu proto, aby vyloučila cizí zavinění. V obličeji devětatřicetiletého někdejšího daviscupového reprezentanta totiž byla zjištěna zranění, která nemusela být způsobena při pádu na zem po srdečním selhání. Pitva však stanovila jako jednoznačnou příčinu úmrtí infarkt.

Vítěz čtyř turnajů ATP, který to dotáhl až na osmnácté místo světového žebříčku, byl podle agentura SID nalezen v sobotu v pět hodin ráno v bezvědomí na ulici v Hamburku. Podle rakouského listu to ale nebylo na ulici, ale přímo v sexklubu, kam jezdíval, a nikoli v pět, ale už půl hodiny po půlnoci.

Skoff prý vedl v Hamburku tajný "druhý život". Oficiálně tam jezdil na jednání se sponzory, na návštěvy sportovního klubu, za který kdysi hrával, a za údajnou přítelkyní. Ve skutečnosti prý ale jednou až dvakrát za měsíc navštěvoval tamní bývalou posilovnu, kde se odehrávaly sadomasochistické večírky. I tentokrát po příletu ho čekaly už na letišti dvě dominy, píše deník.

Policie nezveřejnila, kdo Skoffa našel, kdo zavolal lékaře ani co dalšího případně ukázala pitva. Místo nálezu je nadále uzavřeno. Podle listu je ale jasné, že k selhání srdce došlo při sexuálních hrátkách nebo těsně po nich. Oživovací pokusy trvaly až do 19:00, dokonce prý při nich dvakrát nabyl znovu vědomí, ale nakonec byla snaha lékařů marná.

Tenista sice stále ještě hrával amatérské zápasy v nižší korutanské soutěži, zásady zdravé životosprávy však už rozhodně nedodržoval. Poměrně malý muž silně přibral a v poslední době už vážil 110 kilogramů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík