Hlavní obsah

Vaidišová uhrála jen tři gamy, Šafářová skrečovala

BARCELONA/BIRMINGHAM

Jen tři gamy uhrála česká tenistka Nicole Vaidišová ve čtvrtfinálovém utkání s Bethanií Mattekovou. Na trávě v Birminghamu podlehla třetí nasazená hráčka americké soupeřce po setech 3:6 a 0:6. Zdravotní potíže zase ukončily působení Lucie Šafářové na turnaji v Barceloně. Čtvrtá nasazená hráčka skrečovala čtvrtfinálový duel s domácí Mariou Martínezovou-Sánchezovou.

Článek

Česká tenistka, které patří ve světovém žebříčku 47. místo, si tak pohoršila výbornou bilanci čtvrtfinálových duelů na okruhu WTA. V předchozích devíti zápasech mezi nejlepší osmičkou prohrála jen jednou. Martínezová-Sánchezová se v semifinále utká s vítězkou zápasu mezi krajankou Nurií Llagosterovou Vivesovou a Italkou Sarou Erraniovou.

Vaidišová dostala od poměrně neznámé Mattekové ve druhém setu dokonce "kanára", ale alespoň ji může těšit fakt, že v Anglii přerušila šestizápasovou sérii bez vítězství a navíc dokázala vyhrát dva duely za sebou, když ve druhém kole porazila Nathalii Dechyovou a v následujícím osmifinále oplatila Jekatěrině Makarovové porážku z nedávného turnaje v Římě.

Po Vaidišové se s turnajem v Birminghamu musela rozloučit i druhá česká čtvrtfinalistka Petra Cetkovská, která nestačila na Katerynu Bondarenkovou z Ukrajiny po setech 6:7 a 2:6. Třiadvacetiletá Češka vstoupila do utkání lépe a ujala se vedení 2:0, poté ale favoritka vývoj vyrovnala a set pro sebe rozhodla v tiebreaku. Ve druhém setu už si bezpečně pohlídala postup do semifinále, kde se může utkat se svou sestrou Aljonou.

BARCELONA:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Martínezová-Sánchezová (Šp.) - Šafářová 6:2, 4:1 skreč, Cohenová-Alorová (Fr.) - Ivanovová (Rus.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - semifinále:
Dominguezová-Linová, Parraová-Santonjaová (Šp.) - Hlaváčková, Jansová (2-ČR/Pol.) 6:3, 6:4.
BIRMINGHAM
Dvouhra - čtvrtfinále:
Matteková (USA) - Vaidišová (3-ČR) 6:3, 6:0, Wickmayerová (Belg.) - Southová (Brit.) 6:4, 6:3, K. Bondarenková (12-Ukr.) - Cetkovská (ČR) 7:6 (7:3), 6:2, Erakovicová (N. Zél.) - A. Bondarenková (5-Ukr.) 6:4, 7:5.

Reklama

Související témata: