Hlavní obsah

Štěpánek se zranil, možná přijde o Wimbledon

NOTTINGHAM

Účast nejlepšího českého tenisty Radka Štěpánka ve Wimbledonu je ohrožena. Patnáctý hráč světa si v úterním vítězném zápase s Američanem Johnem Isnerem na turnaji v Nottinghamu poranil sval v oblasti žeber a z wimbledonské generálky musel předčasně odstoupit. Připustil, že nejistý je i jeho start na londýnské trávě, kde grandslamový turnaj začne v pondělí.

Článek

Během zápasu s Isnerem pocítil Štěpánek jemné píchnutí na pravé straně pod žebry, ale nepřikládal tomu nijak velký význam. Problémy se rozvinuly až o něco později. "Když jsem si šel ještě večer zatrénovat, protože zápas byl dost rychlý, ucítil jsem po pár úderech strašnou bodavou bolest. Ukázalo se, že mám asi natažený nebo dokonce natržený sval pod posledním žebrem," uvedl pro česká média.

Ještě ve středu dopoledne v Nottinghamu zkusil trénovat, ale pak se rozhodl nenastoupit k večernímu zápasu druhého kola s Američanem Vincentem Spadeou. Problémy má především, když má vyrazit za míčem. "To jsou pak muka, jako kdyby mě někdo bodal nožem do žeber. Doktoři mi to zkoušeli stáhnout, aby byla bolest co nejmenší, ale s tímhle hrát nejde," vysvětlil, proč se z Nottinghamu odhlásil.

Je otázka, zda se stihne uzdravit do Wimbledonu, kde v roce 2006 postoupil až do čtvrtfinále. Nyní je na cestě do Londýna na vyšetření za turnajovým lékařem. "Až pak se ukáže, jak to je vážné. Já sám vůbec netuším, jak dlouho se tohle léčí. Takové zranění jsem ještě nikdy neměl," řekl.

Pro účast na Wimbledonu je připraven udělat maximum

Zvažuje i rychlý návrat do Prahy a léčbu u specialisty Pavla Koláře, ale trápí ho nedostatek času. Pro účast na Wimbledonu je připraven udělat maximum, ale nedoléčený ho hrát nebude. "Po tom, co jsem se svým tělem už zažil, mám úplně jasno. Když nebudu cítit, že bych mohl podat stoprocentní výkon, tak nenastoupím," prohlásil tenista, který měl v druhé polovině roku 2006 vážné problémy se zády.

Těsně předtím dosáhl největšího úspěchu v kariéře, když právě ve Wimbledonu postoupil až do čtvrtfinále. I když turnaj na londýnské trávě je jeho nejoblíbenějším grandslamem, nehodlá riskovat. "Strašně rád bych hrál, ale když tyhle potíže podcením, mohou pak trvat dlouho. A to si nechci vzít na triko," vysvětlil.

Zdravotní problémy ho mrzí, protože cítil výbornou formu. "Zase jsem se blížil ke svému nejlepšímu tenisu, hrál jsem výborně. Tohle zranění přišlo v nejméně vhodný moment," posteskl si. "Jediné, co můžu udělat, je zůstat pozitivní a věřit, že se to dá dohromady a o ten grandslam nepřijdu," dodal Štěpánek.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík