Hlavní obsah

Tursunov byl za trest vyřazen z turnaje v Nottinghamu

Ruský tenista Dmitrij Tursunov byl před zápasem druhého kola z disciplinárních důvodů vyřazen z turnaje v Nottinghamu. Šestý nasazený hráč měl konflikt s rozhodčím, následně porušil pravidla v úterním utkání čtyřhry a byl vyřazen i ze singlové soutěže.

Článek

Tursonovovi praskly nervy ve čtyřhře v situaci, kdy s partnerem Chrisem Haggardem prohrávali s italským párem Simone Bolelli, Andreas Seppi 4:6, 1:3. Pětadvacetiletý Rus nesouhlasil s výrokem rozhodčího a na protest odešel z kurtu, což podle pravidel bez povolení sudího na umpiru nesmí.

"Pravidla ATP nechávají na rozhodnutí supervizora, aby vyřadil hráče z jedné či všech soutěží na turnaji. Po prozkoumání situace vyřadil supervizor Dmitrije Tursunova i z dvouhry," uvedla ve středu mužská profesionální organizace ATP v oficiálním prohlášení.

Z Tursunovova provinění tak profitoval jeho soupeř pro druhé kolo Thomas Johansson, jenž postoupil bez boje do čtvrtfinále. Sám ruský hráč přišel o vydělané prize money na turnaji 7550 eur a hrozí mu pokuta 5000 dolarů (dohromady zhruba 250 tisíc korun).

Reklama