Hlavní obsah

O titul v Hertogenboschi si zahrají Ferrer s Gicquelem

PRAHA

Španělský tenista David Ferrer si zahraje o svůj premiérový titul na travnatém povrchu. V pátek potvrdil pozici turnajové jedničky v Hertogenboschi, kde porazil ve dvou setech semifinálového soupeře Juana Martina Del Potra z Argentiny. V druhém duelu otočil nepříznivý vývoj Marc Gicquel z Francie, jenž zdolal dalšího Argentince Guillerma Caňase.

Článek

Španělský tenis čekal na vítěze turnaje na trávě 36 let, nyní může mít dva během dvou týdnů. V neděli se z prvenství v londýnském Queen's Clubu radoval Rafael Nadal. O ženský titul si v Hertogenboschi zahrají Ruska Dinara Safinová a Thajka Tamarine Tanasugarnová, která bude soupeřkou Petry Cetkovské v prvním kole Wimbledonu.

Ruská tenistka Naděžda Petrovová si na trávě v anglickém Eastbourne zahraje o svůj první letošní titul. V semifinále v pátek osmá nasazená hráčka porazila Australanku Samanthu Stosurovou dvakrát 6:3 a v sobotním duelu o titul se utká s vítězkou zápasu mezi turnajovou čtyřkou Agnieszkou Radwaňskou a dvojkou Marion Bartoliovou.

Chorvatský tenista Ivo Karlovič potvrzuje, že mu travnaté dvorce v Nottinghamu sedí. Loni zde získal turnajový titul a letos se probojoval do finále, ve kterém se utká se Španělem Fernandem Verdaskem.

Karlovič do duelu o čtvrtý titul v kariéře postoupil po semifinále s Gaelem Monfilsem, kterého také díky 11 esům porazil 208 cm vysoký Chorvat dvakrát 7:6. Třetí nasazený Verdasco měl postup o poznání snazší, s Karlovičovým krajanem Marinem Čiličem si poradil po setech 6:3 a 6:1.

Ruská tenistka Naděžda Petrovová si na trávě v anglickém Eastbourne zahraje o svůj první letošní titul. Osmá nasazená hráčka se ve finále turnaje s dotací 600.000 dolarů utká s Agnieszkou Radwaňskou, která bude naopak usilovat již o svůj třetí titul v této sezoně.

Petrovová v dnešním semifinále porazila Australanku Samanthu Stosurovou dvakrát 6:3. Zápas čtvrté nasazené Radwaňské s turnajovou dvojkou Marion Bartoliovou narušil déšť. Pauza prospěla polské tenistce, která je v prvním kole blížícího se Wimblednou soupeřkou Ivety Benešové, a po návratu ze šaten dotáhla zápas po setech 7:5 a 6:3 do vítězného konce.

HERTOGENBOSCH:
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Del Potro (Arg.) 7:6 (7:4), 6:1, Gicquel (Fr.) - Caňas (7-Arg.) 3:6, 6:0, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (3-Rus.) - Srebotniková (7-Slovin.) bez boje.
Semifinále:
Tanasugarnová (Thaj.) - A. Bondarenková (8-Ukr.) 6:2, 6:4, Safinová - Dementěvová (1-Rus.) 6:3, 6:2.
EASTBOURNE:
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Petrovová (8-Rus.) - Stosurová (Austr.) 6:3, 6:3.
NOTTINGHAM:
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Verdasco (3-Šp.) - Čilič (Chorv.) 6:3, 6:1, Karlovič (4-Chorv.) - Monfils (8-Fr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).
EASTBOURNE:
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (4-Pol.) - Bartoliová (2-Fr.) 7:5, 6:3, Petrovová (8-Rus.) - Stosurová (Austr.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) - Duševinová, Rosolská (Rus./Pol.) 6:2, 7:6 (7:5).

Reklama