Hlavní obsah

Štěpánka zranění nelimituje, problémy měl jen s oblečením

LONDÝN

Český tenista Radek Štěpánek měl na cestě do druhého kola Wimbledonu největší komplikace s oblečením. Pořadatelé ho těsně před zápasem s Janem Hernychem poslali převléknout, protože kvůli pruhu na zádech jeho tričko nevyhovovalo přísným regulím slavného turnaje, a Štěpánek nastoupil ve vypůjčeném tričku. Po hladké výhře ve třech setech byl sám překvapený, že ho nijak výrazně nelimitovalo zranění mezižeberního svalu z minulého týdne, kvůli němuž o Wimbledon málem přišel.

Článek

"Jsem strašně rád a ulevilo se mi, že jsem byl schopen to vydržet. Musím říci, že jsem byl sám překvapen, jak jsem tu zátěž zvládl. Řekl bych, že to bylo na 95 procent v pořádku," pochvaloval si po zápase.

Aktuálně nejlepší český tenista nevěděl, při jakých pohybech se jeho zdravotní problémy projeví, což bylo v úvodu vidět především na nejistém podání. "Samozřejmě podvědomí fungovalo na plné obrátky," uvedl a přiznal, že při některých pohybech se stále necítí úplně ideálně. Ve druhém setu ale už zjistil, že mu zranění nebude ve výkonu bránit tak, jak se obával. Vnutil soupeři svou hru a zbavil se napětí.

Kvůli nucené pauze se necítí být v optimální fyzické kondici, takže mu vyhovovalo, že se na kurtu nezdržel moc dlouho. "Jsem rád, že to bylo ve třech setech, že jsem nemusel hrát čtyři hodiny. Samozřejmě bych to musel zvládnout, ale nevím, jak by to dlouho vydrželo," prohlásil šestnáctý nasazený hráč.

Před příštím zápasem se Srbem Viktorem Troickým musí řešit, co si vezme na sebe. Do Londýna si totiž přivezl trička, která nosit nemůže. Je smířený s tím, že celý turnaj odehraje v jednom vypůjčeném. "Už ho vzadu perou," poznamenal s úsměvem Štěpánek.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori