Hlavní obsah

Davyděnko prý spustil sázkařský skandál konverzací s manželkou

LONDÝN

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko přišel s teorií, že možná nevědomky sám odstartoval sázkařský skandál, který se rozpoutal po jeho loňském zápase s Argentincem Martinem Vassallem Arguellem na turnaji v Sopotech. Vlnu podezřelých sázek podle něj možná rozpoutala jeho konverzace s manželkou Irinou přímo na kurtu.

Článek

Britská internetová sázková společnost Betfair po srpnovém duelu, který Davyděnko po hladce vyhraném úvodním setu vzdal kvůli zranění nohy, upozornila organizaci ATP na podezřelé sázky. Ve chvíli, kdy favorit vedl, se totiž objevovaly vysoké sázky na jeho porážku.

Oba tenisté vinu popírají a Davyděnko možná našel vysvětlení pro obrat v preferencích sázkařů ve prospěch outsidera. "Mluvil jsem na centrálním dvorci se svou ženou a je možné, že jsem jí řekl něco jako 'Nechci hrát nebo možná to vzdám'. Vzhledem k tomu, že jsme hráli v Sopotech a hodně Rusů ten zápas sledovalo, někteří lidé tomu rozuměli," vysvětlil čtvrtý hráč světa.

I když se už vyšetřování táhne téměř jedenáct měsíců, je sedmadvacetiletý ruský tenista přesvědčený, že nakonec očistí své jméno. "Vím od svého právníka, že by se mělo rozhodnout v červenci. Nikdo nemůže nic dokázat. Protože kdyby o mně něco našli, už by to řekli mně nebo mému právníkovi," uvedl s tím, že celou záležitost považuje za zlý sen.

Nemyslí si, že by v tenise docházelo k ovlivňování zápasů. Pokud by z toho byl někdo usvědčen, přiklání se k tvrdým trestům. "Myslím, že by jim měla být zastavena činnost. To je nejtvrdší trest, který může ATP udělit."

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík