Hlavní obsah

Berdycha, Vaidišovou a Strýcovou čeká boj o osmifinále Wimbledonu

PRAHA

Tři ze čtyř českých tenistů ve třetím kole Wimbledonu budou v pátek bojovat o postup do osmifinále. Na londýnských kurtech se představí Tomáš Berdych, Nicole Vaidišová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Článek

Poslední jmenovanou čeká nejtěžší překážka, když ve 13:00 SELČ nastoupí na kurtu číslo 2 proti čtvrté nasazené Světlaně Kuzněcovové z Ruska. Ve stejnou dobu bude bojovat osmnáctá nasazená Vaidišová s Australankou Casey Dellacquaovou. Berdychův zápas se Španělem Fernandem Verdaskem je naplánovaný na "dvojku" hned po utkání Záhlavové-Strýcové.

Na Centrálním dvorci začne program ve 14:00 a zahájí ho pětinásobný wimbledonský šampión Švýcar Roger Federer proti Francouzi Marku Gicquelovi. Po něm se jako hvězdy představí ve svých zápasech šestá nasazená Američanka Serena Williamsová a turnajová pětka Španěl David Ferrer.

Wimbledon - program 5. hracího dne (začátky ve 14:00)
Centrální kurt: Federer (1-Švýc.) - Gicquel (Fr.), Mauresmová (29-Fr.) - S. Williamsová (6-USA), Ančič (Chorv.) - Ferrer (5-Šp.).
Kurt č. 1: Hewitt (20-Austr.) - Bolleli (It.), Ivanovičová (1-Srb.) - Ťie Čeng (Čína), Safin (Rus.) - Seppi (29-It.).
Kurt č. 2 (13:00): Kuzněcovová (4-Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR), Berdych (11-ČR) - Verdasco (22-Šp.), Baghdatis (10-Kypr) - Stadler (Něm.).
Kurt č. 18 (13:00): Vaidišová (18-ČR) - Dellacquaová (Austr.).

Reklama