Hlavní obsah

Ivanovičová vypadla v 3. kole Wimbledonu s hráčkou z druhé stovky

LONDÝN

Světová tenisová jednička Ana Ivanovičová vypadla v třetím kole Wimbledonu, v němž ji vyřadila držitelka divoké karty Ťie Čeng z Číny, hráčka z druhé stovky světového žebříčku. Nejvýše nasazená dvacetiletá Srbka, která vyhrála předchozí grandslamový turnaj Roland Garros, dnes na londýnské trávě nečekaně podlehla 1:6 a 4:6.

Článek

Ťie Čeng, až 133. hráčka pořadí WTA, se dosud ve Wimbledonu mnohem více prosazovala ve čtyřhře, v níž předloni triumfovala s krajankou Jen C'. V pátek čínská hráčka po hladce vyhraném prvním setu prorazila favorizované, ale často chybující soupeřce dvakrát podání i v druhé sadě a přesnými údery dovedla zápas za hodinu a 12 minut k nečekanému vítězství.

Mečbol proměnila Ťie Čeng tvrdým servisem, po němž skončil return Ivanovičové mezi diváky. "Je to pro mne velké překvapení, rozhodně mi dnešní zápas dodal sebevědomí pro olympiádu. Děkuji Wimbledonu za divokou kartu," prohlásila čtyřiadvacetiletá Číňanka, která bude v srpnu v Pekingu reprezentovat pořadatelskou zemi ve dvouhře i ve čtyřhře.

"Hrála opravdu dobře," pochválila soupeřku Ivanovičová, která se dopustila 17 nevynucených chyb a podání ztratila celkem čtyřikrát. Sama využila jen jeden ze sedmi brejkbolů.

Své sehrál posunu na první místo v žebříčku

Své podle ní sehrály i události po prvním grandslamovém triumfu a posunu na první místo v žebříčku. "Posledních pár týdnů bylo hodně vypjatých. Neměla jsem nejlepší přípravu a prostě si to vybralo tuhle daň. Někdy ale potřebujete dostat ránu," dodala.

Už ve středečním duelu druhého kola měla Ivanovičová s postupem velké starosti a vyřazení odvrátila jen s notnou dávkou štěstí. V zápase s Francouzkou Nathalií Dechyovou čelila dvěma mečbolům, nakonec však po velkém boji vyhrála 10:8 v třetím setu.

O postup do čtvrtfinále se Ťie Čeng střetne s Maďarkou Agnes Szavayovou. Ivanovičová může po dnešním vyřazení přijít o post světové jedničky; rozhodnou o tom výsledky její krajanky Jeleny Jankovičové a Rusky Světlany Kuzněcovové.

Jedna z velkých favoritek vypadla ve Wimbledonu i ve čtvrtek, kdy se s třetím grandslamem sezony rozloučila Ruska Maria Šarapovová. Ta rovněž vypadla s hráčkou z druhé světové stovky.

Reklama

Související témata: