Hlavní obsah

Štěpánek zdemoloval po prohrané bitvě všechny rakety

LONDÝN

Český tenista Radek Štěpánek po sobotní pětisetové prohře s Rusem Michailem Južným ve třetím kole Wimbledonu označil svou náladu jediným slovem, které se ovšem zpravidla nepublikuje. V rozhovoru s novináři se přiznal, že po zápase zničil nejen dvě rakety na kurtu, což všichni viděli, ale pak ještě zbylé rakety v šatně. Bylo jich prý šest.

Článek

"Dal jsem do toho všechno," řekl po zápase, který trval čtyři hodiny a 14 minut. "Soupeř si zasloužil vyhrát, byl odvážnější, byl lepší," konstatoval poslední český zástupce v mužské dvouhře. "Nebyl jsem schopen prorazit soupeři podání, a to mi prohrálo zápas. Prohrál jsem si to sám neproměněnými šancemi a to je celé," zhodnotil své vystoupení.

Ukázalo se to už v prvním setu, který Štěpánek prohrál, i když ho dobře rozehrál. Za stavu 4:4 však nedokázal využít ani jeden ze čtyř brejkbolů. Naproti tomu ve druhé sadě Štěpánek využil i nepatrnou skulinu, kterou mu soupeř nabídl. V tie-breaku prohrával už 1:4, podařilo se mu však vyrovnat na 4:4 a nakonec pro sebe zkrácenou hru rozhodl poměrem 7:5.

Chyběl týden tréninku 

V závěru zápasu před 21. hodinou už bylo na kurtu špatně vidět. "Já jsem byl jak Stevie Wonder," konstatoval Štěpánek, ale dodal, že podmínky byly pro oba hráče samozřejmě stejné.

Čtvrtfinalista turnaje z roku 2006 mínil, že mu chyběl asi týden tréninku po zranění mezižeberního svalu. Před zahájením Wimbledonu ani nečekal, že se dostane tak daleko. "Nechci v tom ale hledat výmluvu nebo polehčující okolnost," zdůraznil. "Musím se zlepšit, jinak se nehnu," dodal.

Atmosféra zápasu a v hledišti, kde mu fandila i přítelkyně Nicole Vaidišová, byla podle Štěpánka skvělá. "Musel jsem se hecovat, bojovat, tlačit každý balón. To jsem dělal od prvního do posledního míče, ale dneska to na vítězství nestačilo," prohlásil.

Reklama