Hlavní obsah

Federera zkusí zastavit jeho předchůdce na wimbledonském trůnu

LONDÝN

Pětinásobný wimbledonský šampión Roger Federer se v osmifinále londýnského grandslamu utká se svým předchůdcem na trůnu, šampiónem z roku 2002 Lleytonem Hewittem. Švýcarský tenista je jasným favoritem. Hewitt už dva roky nepostoupil do čtvrtfinále grandslamu a na dvorcích All England Clubu letos kvůli problémům s kyčlí málem nehrál.

Článek

Utkání se světovou jedničkou je pro sedmadvacetiletého Australana především velkou odměnou. "Kvůli tomuhle člověk hraje. Především v mé situaci jsou právě tohle zápasy, které si užívám. Je skvělé jít tam a hrát na Centrálním kurtu, znovu hrát s nejlepším tenistou na světě," svěřil se sedmadvacetiletý Hewitt.

Federer je jen o půl roku mladší, takže se potkávali už na juniorských turnajích. "Poprvé jsme proti sobě hráli, když nám bylo patnáct. Odvrátil jsem mečbol a nakonec jsem vyhrál," vzpomínal Federer.

Federer v bilanci vzájemných zápasů vede 13:7

Na okruhu ATP se jediní wimbledonští šampióni v letošním pavouku mužské dvouhry utkali celkem dvacetkrát. Federer v bilanci vzájemných zápasů vede 13:7, přičemž vyhrál posledních jedenáct duelů. Přesto cítí respekt. "Ví, co obnáší vyhrát grandslam. Myslím, že si Lleyton Hewitt hodně věří," prohlásil.

Australan může navíc dostat řadu cenných rad od svého kouče Tonyho Roche, který dlouho trénoval i Federera. "Rochey toho ví hodně, o tom není pochyb. Ale pořád tam musíte jít a zahrát to tak dobře, nehrát to moc Rogerovi do rukou," poznamenal Hewitt.

Klíčem k úspěchu je podle něj využívání sebemenších příležitostí. "Proti hráčům, jako je Roger, musíte využívat i poloviční šance, když je dostanete, protože jich moc nebude," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články