Hlavní obsah

Navrátilová věnuje část peněz z prodeje svých obrazů na charitu

Tenisová legenda Martina Navrátilová věnuje na charitu část peněz z prodeje obrazů, které vytvořila společně se slovenským umělcem Jurajem Králikem. Patnáct procent z výtěžku děl ze série Art Grand Slam, kterou česká rodačka "malovala" prostřednictvím úderů tenisovým míčkem na malířské plátno, pošle na účet nadace Sport For Good (Sport pro dobro) organizace Laureus.

Článek

Ta každoročně udílí takzvané sportovní Oscary nejlepším sportovcům bez ohledu na odvětví a její nadace se snaží prostřednictvím sportu pomáhat znevýhodněným dětem po celém světě.

Devítinásobná wimbledonská šampioónka ve dvouhře právě při londýnském grandslamu ohlásila, že nadaci finančně podpoří. "Myslím, že my sportovci se vždycky snažíme něco vrátit těm méně šťastným, protože sport nám umožnil skvělý život. Je úžasné, že můžeme pomoci dětem naučit se být zdravější, užít si legraci a rozvíjet schopnosti, které jim budou pomáhat po zbytek života," řekla Navrátilová v Londýně, kde vystavuje své obrazy během Wimbledonu.

Králik projekt Navrátilové navrhl v roce 2000. Od té doby za ní jezdil po grandslamových turnajích, ale i do Řevnic u Prahy a na Floridu, a Navrátilová vyplňovala jeho plátna údery tenisového míčku. Poprvé byly obrazy vystaveny v červnu 2005 v Bratislavě.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner