Hlavní obsah

Jankovičová si po vyřazení stěžovala na bolavé koleno

LONDÝN

V předchozím zápase s Dánkou Caroline Wozniackou se dá hledat příčina vyřazení nasazené dvojky Jeleny Jankovičové už ve čtvrtém kole Wimbledonu. Srbská tenistka v duelu třetího kola podklouzla a poranila si levé koleno, a i když ještě postoupila, v pondělním osmifinále ji omezovalo v pohybu. Především proto nedokázala podle svých slov vzdorovat Thajce Tamarine Tanasugarnové a s turnajem se rozloučila.

Článek

Jankovičová odehrála zápas se zatejpovaným kolenem a nechala si ho ošetřovat, ale bolestí se nezbavila. "Nebyla jsem stoprocentně zdravá. Na trávě se musíte pohybovat dobře a být za míčem. Já jsem se nepohybovala jako obvykle a všude jsem byla pozdě," posteskla si Srbka, která na londýnské trávě ještě nikdy nepostoupila dál než do osmifinále.

Dnes ji navíc rozladili pořadatelé, protože nevyhověli její prosbě, aby nehrála hned na začátku programu, a navíc ji zařadili až na kurt číslo osmnáct. Jankovičová přitom byla turnajovou dvojkou. "Hrála jsem skoro na parkovišti. Málem jsem potřebovala vrtulník, abych se dostala na kurt. Nevím, co to dělají. Dali Venus (Williamsovou) na dvojku a já jsem na osmnáctce," podivovala se nejen nad umístěním vlastního zápasu, ale také duelu obhájkyně titulu Williamsové.

Tanasugarnová hraje ve Wimbledonu podvanácté za sebou a dnes se stala historicky první thajskou tenistkou ve čtvrtfinále grandslamu. "Můžu říct jen wow, wow, wow?" marně hledala jednatřicetiletá tenistka slova.

Ani jí se nevyhnuly zdravotní problémy, když si po druhém setu nechala ošetřovat bederní část zad. Přesto dělala o poznání méně chyb než Jankovičová. "Jenom jsem tam šla a hrála svou hru. Je to opravdu dobrý pocit," pochvalovala si.

Reklama